Annons

Klart: Damallsvenskan utökas till 14 lag

Nu är det klart att damallsvenskan utökas från 12 till 14 lag från och med 2022. Beslutet fattades på Svenska fotbollförbundets representantskapsmöte på fredagen.
Publicerad 27 november 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Från och med 2022 kommer 14 lag spela i damallsvenskan. Arkivbild.
Från och med 2022 kommer 14 lag spela i damallsvenskan. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

"Med det beslut som tagits om att utöka ligan får lagen i OBOS Damallsvenskan fler matcher med bra kvalitet, det kommer att gynna spelarutvecklingen på ett sätt som är väldigt positivt för svensk damfotboll", säger Stefan Alvén, sportchef i Elitfotboll Dam i ett pressmeddelande.

Blågults lagkapten Caroline Seger, till vardags i Rosengård, kommenterar via landslagets kanaler:

Annons

– Jag ser i grunden positivt på beslutet men det viktigaste när vi får 14 lag i damallsvenskan är att alla klubbar verkligen satsar, så att kvalitén håller på ett bra sätt. Det är viktigt att det inte bara innebär fler matcher utan också att kvalitén i alla matcher är bra, säger hon.

Nästa säsong blir ett övergångsår där bara ett lag åker ur damallsvenskan, samtidigt som tre lag flyttas upp från elitettan.

Beslutet att utreda en ökning av antalet lag i högsta serien fattades av förbundsstyrelsen redan för två år sedan. En majoritet förespråkar en utökning och ser fler matcher – 26 i stället för 22 – som den främsta positiva effekten med förändringen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons