Lagfarter Nsk

Ny ägare till fastigheten på postadress Rosengången 4 i Hässleholm

Kategorier:
Lagfarter Nsk
Lagfarter Nsk Therese Hällefors, 36 år, ärver fastigheten på adressen Rosengången 4 i Hässleholm från Bengt Hällefors. Huset är 104 kvadratmeter stort och byggdes 1970. Affären blev klar i september 2020.

Lite mindre än en kilometer därifrån såldes för bara tre månader sedan ett annat hus, på Fogdevägen 2. Där blev priset för det 100 kvadratmeter stora huset 3 365 000 kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Utrikes

Raketattack från Tigray mot Eritrea

Foto: Johan Hallnäs/TT
Utrikes
Utrikes

På fredagskvällen avfyrades minst en raket från Tigrayregionen i Etiopien mot grannen Eritrea i norr, uppger flera diplomatkällor för nyhetsbyrån AFP.

Tigreanska folkets befrielsefront (TPLF) har anklagat Etiopien för att använda sig av eritreanskt militärt stöd i striderna i regionen, något som Etiopien tillbakavisar.

TPLF har tagit på sig liknande anfall mot Eritrea för två veckor sedan, men har hittills inte kommenterat fredagens attack.

Inrikes

Tentafusket har ökat under pandemin

Uppsala universitet. Arkivbild.
Foto: Fredrik Persson/TT
Inrikes
Inrikes

Under pandemin har det anmälts fler fall av fusk vid tentor och examinationer på svenska universitet och högskolor, jämfört med tidigare år. Det visar en enkät som Sveriges Radio Ekot har gjort.

Ett exempel är Uppsala universitet som ett normalt år får in mellan 50 och 80 anmälningar. Hittills i år har det kommit in nära 300.

I enkäten tillfrågades Sveriges 20 största lärosäten varav 17 svarade att de hittills i år har fått in fler anmälningar om fusk än jämfört med hela förra året. Vid åtta av lärosätena har anmälningarna mer än fördubblats.

Sport

Tyson om sin comeback: "Allt kan hända"

Mike Tyson, bilden är från i fjol.
Foto: Willy Sanjuan/AP/TT
Sport
Sport Femton år efter pensionering är det åter dags för boxaren Mike Tyson att äntra ringen då han på lördag, amerikansk tid, möter Roy Jones Jr.
– Det kommer att bli underhållande. Han är en fajter. Jag är en fighter. Allt kan hända, säger Tyson.

Den 54-årige tidigare tungviktsvärldsmästaren har gått ner 45 kilo i förberedelserna inför återkomsten.

– Jag trodde inte att jag skulle leva så här länge. Det var så intensivt, säger Tyson vid en presskonferens.

– Att jag ens existerar är en framgång, tillägger han.

Tyson säger att han planerar att gå ut hårt mot Roy Jones Jr.

– Han känner till mina kombinationer, men inte snabbheten eller styrkan. Han kommer inte att veta hur mina slag kommer, säger Tyson.

Resan till Tysons matchform började med 15 minuter om dagen på löpbandet.

– Den första dagen var katastrofal, säger Tyson, men tillägger att även om det var en uppförsbacke så kände han att det var där – i träningshallen – som han hörde hemma.

– Det här är kul. Just nu. Allt annat jag har gått igenom är ett helvete.

Även motståndaren, 51-årige Roy Jones Jr, uppger att formen är på topp.

– Jag kan knappt tro att jag kan hålla den här hastigheten vid 51. Det chockar mig. Det är det galnaste, säger han och tillägger:

– Värken är där. Man måste ha mental styrka för att övervinna motståndet.

Tyson och Jones möts vid en gala i Los Angeles natten mot söndag, svensk tid.

Inrikes

Bröder häktade för sprängdåd i Uppsala

Två personer har häktats misstänkta för inblandning i en explosion i ett flerfamiljshus i Uppsala i september. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes

Sju veckor efter ett sprängdåd i stadsdelen Gränby i Uppsala häktades en man i 20-årsåldern misstänkt för inblandning. En vecka senare har nu även hans bror häktats för samma brott, skriver Upsala Nya Tidning.

Det var vid 04.30-tiden en morgon i september då en kraftig explosion skakade ett flerfamiljshus. Ingen människa kom till skada men en lägenhet, husfasaden och omkringliggande bilar uppges ha fått stora skador.

Händelsen misstänks också ha kopplingar till en skjutning i samma stadsdel i juli i år, uppger lokala medier.

Bröderna är nu misstänkta för mordförsök och allmänfarlig ödeläggelse, men nekar till brott. Tingsrätten har emellertid valt att häkta båda på den starkare misstankegraden, sannolika skäl.

Utrikes

FRP-ledare i Oslo: USA-valet var riggat

Fremskrittspartiets ordförande i Oslo är övertygad om att USA:s presidentval var riggat. Arkivbild av Oslo rådhus.
Foto: Terje Bendiksby/NTB/TT
Utrikes
Utrikes

Fremskrittspartiets ledare i Oslo är övertygad om att presidentvalet i USA var riggat.

– Fusket är nu så uppenbart att (Joe) Biden knappast kommer att bli president, säger Geir Ugland Jacobsen, som är populistpartiets ordförande i den norska huvudstaden, till Verdens Gang.

Enligt Ugland Jacobsen finns det "massvis" av bevis på att det förekommit fusk och han är "helt säker" på att Donald Trump i själva verket har vunnit.

FRP-ledaren hänvisar i första hand till Trumps advokat Rudy Giuliani och dennes medarbetare, som har lyft fram vittnesmål om oegentligheter som skett på vissa håll vid valet. Trumplägret har ännu inte vunnit något gehör hos domstolsväsendet för sina juridiska långskott.

Och Geir Ugland Jacobsen får inget gehör hos sin partiledning.

– Det finns ingenting hittills som talar för att valet är riggat, säger FRP:s vice ledare Sylvi Listhaug till VG.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Omega 3

Stor efterfrågan på Omega 3 råder i hela landet

Omega3 Ända sedan pandemin startade har försäljningen av tillskott och munskydd ökat drastiskt.

Senast igår rapporterade Kronans apotek att försäljningen av munskydd ökat med 86% under augusti jämfört med juli.

Ett tillskott som väckt både debatt och anmälningsvåg mot en viss Katrin Zytomierska är omega-3. Detta efter att Zytomierskas reklam fick över 120 anmälningar då reklaminlägget ansågs vilseledande och vinklades enligt många mot att Omega 3 skulle skydda mot Covid-19.

”Omega 3 relaterade sökord står ut i dagsläget”

Enligt Hittaonlineapotek som är en jämförelsesida för online apotek så har trafiken ökat drastiskt senaste två månaderna för söktermer som ”bästa omega-3”.

Då majoriteten av trafiken som kommer in till sidan är organisk så kan vi enkelt mäta och se vilka termer som är populära på de olika sökmotorerna.
 Just omega 3 relaterade sökord står ut i dagsläget. Där har vi fått lägga extra krut på artikeln besökarna verkar uppskatta vår jämförelse och den informationen vi har att erbjuda.

Jämförelsen av bästa Omega 3 hittar du här.

Kort om Omega 3

Omega-3 är ett samlingsnamn för en grupp av fleromättade fettsyror. Fem till tio procent av den energi som vi får i oss från mat rekommenderas komma från fleromättade fetter.

Du hittar fleromättade fetter i form av omega 3 och omega 6 i livsmedel som lax, makrill, sill, sardiner, algväxter, valnötter eller rapsolja.

Livsmedelsverket rekommenderar en varierad kost med fisk två-tre gånger i veckan.

Inrikes

Åtalas för falsk sjuksköterskelegitimation

En kvinna misstänks ha jobbat i tre år som sjuksköterska med förfalskad legitimation. Arkivbild.
Foto: Claudio Bresciani/TT
Inrikes
Inrikes

En kvinna i 30-årsåldern har åtalats misstänkt för att ha arbetat som sjuksköterska med falsk legitimation, skriver Göteborgs Posten.

Först efter att ha jobbat i tre år blev hon påkommen i en rutinkontroll. Enligt Socialstyrelsen hade myndigheten aldrig utfärdat någon legitimation till kvinnan.

Socialstyrelsen valde att polisanmäla henne och i samma veva fick hon också sparken från sitt jobb.

Enligt sjukhuset som hon arbetade på var kvinnan duktig på sitt jobb, och det fanns inte någon fundering kring kunskapsbrist. Lärosätet där kvinnan utbildats har uppgett att en kurs noterats som ofullständig, enligt GP.

Kvinnan har dock vidhållit att hon har tagit examen och har försökt styrka sin legitimationsansökan med ett kontoutdrag som i sin tur misstänks vara förfalskad.

Hon åtalas nu för både brukande av falsk urkund, vilket hon nekar till, samt till urkundsförfalskning, vilket hon erkänner.

Utrikes

Expresident stoppad med väska full av pengar

Honduras tidigare president Manuel Zelaya. Arkivbild.
Foto: Fernando Antonio/AP/TT
Utrikes
Utrikes

Honduras tidigare president Manuel Zelaya stoppades på Toncontin-flygplatsen med en väska full av kontanter – närmare bestämt 18 000 USA-dollar vilket motsvarar över 150 000 kronor.

– Jag vet inte var pengarna kommer ifrån. Uppenbarligen måste någon ha lagt dem bland mina tillhörigheter. Jag har rest 400 gånger och jag vet att man inte kan resa med den summan pengar, säger Zelaya till lokala medier.

Zelaya var Honduras president från 2006 till 2009 och avsattes i en militärkupp 2009. Han är fortfarande aktiv i politiken som ledare för vänsterpartiet Partido Libertad y Refundación och hans fru Xiomara Castro ställde upp i presidentvalet 2013.

Expresidenten säger till lokala medier att han skulle resa till Mexiko för att delta i en konferens på lördagen.

Som mest får man föra ut 10 000 dollar ur Honduras vilket då också måste deklareras.

Utrikes

Talman varnar för polsk EU-sorti

Tomasz Grodzki, den polska senatens oppositionelle talman, varnar regeringen för att driva Polen ut ur EU.
Foto: Czarek Sokolowski/AP/TT
Utrikes
Utrikes Talmannen i Polens senat varnar regeringen för att driva sin linje för hårt inom EU – så att Polen till slut drivs ut ur unionen.

Tomasz Grodzki representerar det liberala oppositionspartiet Medborgarplattformen. Han gjorde ett för en talman ovanligt framträdande där han sade att högerregeringens veto, som satt stopp för EU:s budgetarbete, inte ligger i Polens ekonomiska eller politiska intresse. Talet har sänts i alla landets stora tv-kanaler.

– Om ni gör så att Polen förlorar enorma summor pengar för fortsatt utveckling och återuppbyggnad och om ni leder oss ut ur vårt europeiska hem kommer historien och folket inte att förlåta er, sade Grodzki.

Polen håller fram ett budgetveto tillsammans med Ungern, då länderna motsätter sig att ekonomiska medel och ett särskilt pandemistöd ska villkoras utifrån rättsstatsprinciper och krav om demokrati.

Ländernas respektive högerregeringar har länge kritiserats för omvälvande rättsreformer och maktambitioner. Samtidigt är Polen en av de största nettomottagarna av ekonomiska medel inom EU och Ungern är inte långt bakom.

– Regeringen har inget mandat att leda oss ut ur EU utan att fråga folket vad det tycker, säger Tomasz Grodzki.

Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL