GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nytt flygbolag lyfter från Everöd

K-fastigheters vd Jacob Karlsson en av fem entreprenörer bakom Skåneflyg.
KRISTIANSTAD • Publicerad 19 november 2020 • Uppdaterad 24 november 2021

För tre veckor sedan bildades Skåneflyg AB. Nu lanseras första flyglinjen – Everöd-Stockholm.

”Skåneflyg underlättar för fler att komma till vår fantastiska del av Sverige och gör det enkelt för oss alla här, privat eller i affärer, att smidigt ta sig till Stockholm”, skriver man på sin lika nystartade hemsida.

Dessa turer ska startas under andra kvartalet 2021, och sker med bolagets första flygplan, döpt till Humlan.

”Vi har ju lärt oss att den lille flygaren upphäver naturlagarna och det kan man lugnt säga att Skåneflyg också gör”, skriver man.

Bakom bolaget står fem skånska entreprenörer: Jacob Karlsson på K-fastigheter, Henrik Persson Ekdahl, Optimizer Invest, Carl-Henrik Dahlqvist, Kristianstads Golfbana, Sam Giertz, Partner Resona, och Felix Rosengren, ICA Maxi Kristianstad.

”Vi vill bidra till näring och liv i Skåne genom att underlätta för fler att komma till vår fantastiska del av Sverige och gör det enkelt för oss alla här, privat eller i affärer, att smidigt ta sig till Stockholm. Till att börja med, vi är ju ändå entreprenörer i själ och hjärta”, står att läsa på hemsidan.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.