Annons

Efter krismötet: jobbar vidare för EM

Danska handbollsförbundet jobbar vidare för att arrangera handbolls-EM, trots att regeringens besked dröjer.
Det blev resultatet av ett krismöte i förbundsstyrelsen på söndagen.
Publicerad 22 november 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Blir det något EM eller inte? Bilden är från EM 2018.
Blir det något EM eller inte? Bilden är från EM 2018.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Det är bara 10 dagar kvar till premiären. Men fortfarande finns inget besked om huruvida Danmark kan överta arrangörskapet av damernas handbolls-EM på egen hand.

Det danska handbollsförbundets (DHF) styrelse höll ett krismöte på söndagen för att diskutera om man skulle avsäga sig arrangemanget helt.

Annons

Till slut valde styrelsen dock att jobba vidare som om EM ska arrangeras, trots att den danska regeringen inte gett grönt ljus.

Norskt avhopp

"Nu kan vi inte vänta längre och därför måste vi jobba vidare tills motsatsen är bevisad – att vi inte kan genomföra det trots de väldigt genomarbetade protokollen", säger förbundets ordförande Per Bertelsen enligt DHF:s webbplats.

Från början skulle mästerskapet ha arrangerats tillsammans med Norge, som på grund av covid-19-pandemin dock hoppade av tidigare i veckan.

Från danskt idrottshåll vill man göra ett försök att arrangera hela EM, men regeringen har inte gett något besked.

"Och det kan få stora konsekvenser, både sportsligt och ekonomiskt. Inte bara för dansk handboll, utan även för europeisk handboll", skriver det danska idrottsförbundet Dif i ett pressmeddelande.

"Ge grönt ljus"

Förbundet uppmanar politikerna att ge klartecken.

"Jag vill gärna sända en kraftig och otvetydig uppmaning till politikerna och myndigheter om att ge grönt ljus till att Danmark får genomföra EM-slutspelet för damer i december", säger Dif:s ordförande Niels Nygaard i pressmeddelandet.

Handbolls-EM för damer är tänkt att hållas mellan den 3 och 20 december.

Gustav Sjöholm/TT

Jens Bornemann/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons