Annons

Kyss-scen i tempel orsakar kritik i Indien

Publicerad 22 november 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Tanya Maniktala spelar huvudrollen i "A suitable boy". Pressbild.
Tanya Maniktala spelar huvudrollen i "A suitable boy". Pressbild.Foto: Taha Ahmad/Netflix

Serien "A suitable boy" har rört upp känslor i en delstat i Indien på grund av en kyss-scen med ett tempel som bakgrund. Dessutom är de två som kysser varandra en hinduisk tjej och muslimsk kille, vilket fått både politiker och privatpersoner i delstaten Madhya Pradesh att kräva att Netflix tar bort serien från strömningstjänsten.

Serien är ursprungligen gjord för BBC av regissören Mira Nair och bygger på en roman av en av Indiens mest populära författare, Vikram Seth. Narottam Mishra, inrikesminister i delstaten Madhya Pradesh uppger på Twitter att han har polisanmält serien och ska se om det går att vidta rättsliga åtgärder eftersom filmen har "sårat känslor hos folket i en hel region".

Annons

Populärkultur som skildrar relationer mellan hinduer och muslimer i Indien verkar bli alltmer kritiserad. Förra månaden fick ett stort smyckesföretag som gjort en reklamfilm innehållandes en hinduisk-muslimsk familj dra tillbaka sin film efter att ha fått ta emot dödshot.

Ann Edliden/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons