Annons

Sundby fick bryta: "Kan inte fortsätta såhär"

Martin Johnsrud Sundby tvingades avbryta söndagens lopp i den norska längdpremiären. Nu säger han att karriären är i fara.
Publicerad 22 november 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Martin Johnsrud Sundby tvingades bryta söndagens lopp.
Martin Johnsrud Sundby tvingades bryta söndagens lopp.Foto: Terje Pedersen

Martin Johnsrud Sundby fortsätter att dras med svåra ryggproblem. På lördagen fick han nöja sig med en 40:e plats och söndagens lopp klarade han inte av att slutföra.

– Det är samma historia. Jag har haft det här problemet i ett år. Det är otroligt frustrerade, säger 36-årige Sundby.

Annons

Nu finns risken att karriären kan vara över.

– Det är som om någon sticker knivar i korsryggen på mig. Jag klarar inte av att använda mina krafter. Jag kommer inte ner på huk, benen tar all kraft. Potentiellt kan det här hota min karriär.

– Det kan inte fortsätta så här. Vi måste reda ut det här, annars är jag chanslös. Det blir bara deprimerade, säger han.

Sundby som tog VM-guld i Seefeld 2019 petades från det norska landslaget inför kommande säsong. Tillsammans med Niklas Dyrhaug har han startat ett eget lag.

– Jag måste starta på noll igen. Nästa mål är norska mästerskapet (som går i januari). Det blir extremt viktigt med tanke på VM. Jag måste starta om och har inte tid för det.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons