Kultur och nöje

Malmö opera ställer in fram till nyår

Falstaff på Malmö opera är bland de föreställningar som nu ställs in helt. Den kommer inte heller att livestreamas.
Foto: Jonas Persson
Kultur och nöje
Kulturscenen På måndagen meddelade Malmö opera att man ställer in alla planerade föreställningar till och med 31 december - utom tre julkonserter. Även Malmö stadsteater pausar all publik verksamhet till och med nyår.

På måndagen fattade länsstyrelsen i Skåne beslut om ett publiktak på åtta personer för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med sittande deltagare. Redan innan beslutet kom hade man på Malmö opera bestämt sig för ställa in alla föreställningar fram till och med 31 december.

– När vi gör dessa föreställningar så samlar vi en väldig massa människor på och runt scenen och det känns tveksamt i dessa tider så därför tar vi vårt samhällsansvar för att minska smittspridningen och ställer in alla planerade föreställningar utom tre julkonserter, berättar Torgny Nilsson, pressansvarig på Malmö opera.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Kultur och nöje

Hon inviger Berwaldhallens nya flygel

Pianisten Maria João Pires bugar efter att ha tagit emot en utmärkelse av den portugisiske presidenten Marcelo Rebelo de Sousa. Den 5 februari inviger hon Berwaldhallens nya Steinwayflygel. Arkivbild.
Foto: Armando Franca/AP/TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje

Pianisten Maria João Pires, barytonsångaren Christian Gerhaher och violasten Antoine Tamestit gästar Berwaldhallen i Stockholm under tre fredagskvällar som direktsänds i Sveriges Radios P2 och samtidigt strömmas via Berwaldhallens play-tjänst.

Först ut är den franske solisten Antoine Tamestit som med sin viola (altfiol) gestaltar vandraren Harald i Hector Berlioz symfoni "Harold i Italien" den 29 januari. Radiosymfonikerna framför även Johannes Brahms "Symfoni nr 4".

En vecka senare får Radiosymfonikerna förstärkning av pianisten Maria João Pires som då inviger Berwaldhallens nya Steinwayflygel genom att spela Mozarts pianokonsert nr 20.

Fredagen den 12 februari kommer baryton- och romanssångaren Christian Gerhaher att framföra Gustav Mahlers "Des Knaben Wunderhorn" .

Chefsdirigenten Daniel Harding, som nyligen tagit emot den brittiska utmärkelsen "Commander of the Order of the British Empire", leder Radiosymfonikerna under alla tre konsertkvällarna.

Kultur och nöje

Stockholm får gratis bokfestival

Sommarens bokfestival i Stockholm kan bland annat innehålla bokbord. Arkivbild.
Foto: Pontus Lundahl/ TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje

Den 26–29 augusti bjuds det på litteraturfest i Stockholm. Bakom initiativet till gratisevenemanget Stockholms bokhelg står förlaget Kaunitz-Olsson, skriver Dagens Nyheter.

Formerna för arrangemanget är fria. De förlag och bokhandlare som medverkar skapar egna program – det kan handla om allt från författarsamtal, till bokbord eller signeringar.

– Tanken är helt enkelt att skapa en väldigt löst sammanhållen litteraturfestival som är gratis. Alla förlag och boklådor bjuder in sina läsare för att de ska kunna träffa författare och de som jobbar på förlaget, säger Martin Kaunitz till tidningen.

Han understryker också att alla arrangemang kommer att genomföras på ett smittsäkert sätt.

Kultur och nöje

Molly Sandén till Storsjöyran

Molly Sandén är bokad till Storsjöyran i sommar. Arkivbild.
Foto: Christine Olsson/TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje

Storsjöyran vågar satsa på festival i sommar – trots pandemin. Årets första artistsläpp till festivalen i Östersund består av en trio svenska artister: Molly Sandén, Jakob Hellman och Fricky.

"Vi hoppas och tror att vi ska kunna genomföra en festival 2021 och förbereder oss för det bland annat genom att boka nya artister", säger Yrans vd Andréa Wiktorsson i ett pressmeddelande.

Storsjöyran ska enligt planerna äga rum 30 juli–1 augusti. Förra året meddelades det att även Lars Winnerbäck, Magnus Uggla och The Ark med flera ska spela på festivalen.

Kultur och nöje

Här är vårens bästa barnböcker

Läsglädje för de minsta – här är några av vårens mest spännande böcker. Arkivbild.
Foto: Vilhelm Stokstad/TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje Filosofiska funderingar, fantasyfinaler och realistiska skildringar av unga afghanska flyktingars tuffa liv. Här är några av vårens mest spännande böcker för barn och unga.

Samhällsfrågor

"Prinsen av Porte de la Chapelle" av Annelie Drewsen

Annelie Drewsen har intervjuat afghanska ungdomar i Frankrike och tar sig an denna brännande samtidsfråga. Efter tre år i Sverige måste Salar fly, för att inte skickas tillbaka till Afghanistan. Han gör en farlig resa genom Europa och hamnar i ett provisoriskt tältläger vid Porte de la Chapelle i Paris. Om en tuff vardag där vuxenvärlden har vänt de unga ryggen.

"Mitt käraste gyllene barn" av Christina Wahldén

Den första svenska kapitelboken om Förintelsen för mellanstadiebarn berättar med ett varmt och inkännande språk om en sjuårig flicka som smugglades ut ur gettot i Warszawa. Det är Kaja Finklers historia, som hoppas att dagens unga ska våga protestera när de ser ondska. Boken är en del i Wahldéns prisade trilogi om andra världskriget i Sverige.

"Skiter i" av Hanna de Canesie

Miras mamma har inget jobb och hennes styvpappa är våldsam. Själv har hon en trasig mobil och skor med hål. Det här är en bok om unga som lever i relativ fattigdom, och som lockas in på fel vägar. Det handlar om klass och genus – och om en tjej som försöker stå upp för sig själv även när omständigheterna är svåra.

Filosofiska funderingar

"Ingenting och allt" av Naima Chahboun & Magdalena Cavallin

Poeten Naima Chahboun barnboksdebuterar med en bok om existentiella frågor, som är särskilt aktuella i dessa tider. "Hur började allt?" och "vad betyder oändligt?" är några av funderingarna i denna poetiska bok. I de existentiella frågorna kan barn och vuxna mötas på jämlik nivå, menar Chaboun, och den här boken är en bra utgångspunkt för att filosofera tillsammans.

"Didi och Gogo väntar på bussen" av Anna Höglund

När Didi och Gogo väntar på bussen är det med en dynamik som påminner om den i Samuel Becketts klassiker "I väntan på Godot". Även här står väntan i fokus, och i längden ställer veteranen Höglund också frågor om livets absurditet och mening. Kanske är väntan livets mening, undrar hon?

Bortom schablonerna

"Frallan möter Frallan" av Lisen Adbåge och Sara Ohlsson

Frallan går på lågstadiet där hon har en superhjälteklubb med sin kompis Ester. Hon har också en egen och frisk blick på världen. I den här boken möter hon en ny kille i klassen – som också heter Frallan, och som tycker att han borde vara den enda Frallan i skolan. Serien tar sig an det som är viktigt i barns liv, med fniss men också ett inkännande allvar.

"Skrattar sist. Paola Persson Peroni". Av Emi Guner. Illustrationer av Maja Säfström

Paola är född till häxa vilket enligt hennes mamma bara innebär "kvinnor med ovanliga begåvningar". Hon är en smart tjej som älskar ord, och som ofta grubblar på olika saker. Serien om henne lyfts också av Maja Säfströms svartvita illustrationer, som fångar Paolas finurliga personlighet.

"Queera tider" av Edward Summanen och Adrian Malmgren

Vilka frågor är mest aktuella inom den västerländska queerkulturen? Det tar den nya boken "Queera tider - hbtqi då och nu" upp för unga läsare. Boken går igenom hur synen på personer som bryter mot normer kring kön och sexualitet har förändrats under historiens gång. Den är också en guide över vad som gäller i dag för rättigheter och begrepp.

Fantasy

"Segraren" av Karin Erlandsson

Den fjärde och sista delen i fantasyserien "Legenden om ögonstenen" är här. "Segraren" nominerades till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris 2020. Det gjorde också den första boken i serien, "Pärlfiskaren", där äventyret om Miranda börjar. Som den allra bästa pärlfiskaren har hon målet inställt på den mytomspunna ögonstenen.

För de minsta

"Glad" av Lotta Olsson och Emma Adbåge

En bok om den bästa dagen, när skrattet studsar upp från magen. Duons serie om små barns stora känslor är denna gång smittande levnadsglad.

"Mina husdjur" av Nils Andersson och Erik Svetoft

En myllrande bok, där fisken diskar disken, en gris hoppar blindbock och en bock kastar gris. Huset är befolkat av kossor, undulater, myrslokar och alligatorer som presenteras i ett rimmande och lekfullt flöde utan paus.

”Farväl” av Anders Holmer

Denna ordlösa berättelse om förlust är baserad på egna erfarenheter. Efter ett samtal med sin mamma ger sig barnet i boken ut på en lång, strapatsrik resa, som bland annat rör sig i det undermedvetna. De fantasieggande och finstämda bilderna handlar om vanmakt, acceptans och försoning.

Elin Swedenmark/TT

Boken 'Farväl' är en ordlös berättelse om sorg och acceptans. Pressbild.
Boken "Farväl" är en ordlös berättelse om sorg och acceptans. Pressbild.
Foto: Anders Holmer

FAKTA

Fakta: Fler spännande böcker

"Vem har sagt något om kärlek" av Elaf Ali

Hur är det att ha helt andra regler än ens kompisar, att inte få klä sig som man vill och inte få bli kär? En bok som ger en inblick i ett liv där kvävande hedersnormer styr.

"Nattkorpen" av Johan Rundberg

Den första delen i en ny fantasytrilogi om barn på samhällets botten i 1800-talets Stockholm.

"Familjen Knyckertz och gipskattens förbannelse" av Anders Sparring och Per Gustavsson

En förbannelse gör att den vanligtvis så tjuvaktiga Kriminellen blir allt hederligare, medan Ture som aldrig stjäl blir alltmer förhärdad. Nu kommer femte boken om familjen Knyckertz, som årets julkalender baseras på.

"Himlabrand" av Moa Backe Åstot

Hur är det att vara gay och same? En debutroman som både handlar om ungdomskärlekens vibrerande styrka och som undersöker hur en ny generation samer vill definiera sin identitet själva, på nya vis.

"Godmorgon Roj" av Ellen Karlsson och Lisen Adbåge

Charmiga pekböcker om lille Roj och hans pappas kvälls- och morgonbestyr, med hög igenkänning för småbarnsföräldrar.

Kultur och nöje

Filmrecension: Grävare att tycka om

Änkan Edit Pretty (Carey Mulligan) är övertygad om att det ligger något storslaget begravt på hennes ägor i 'The dig'. Pressbild.
Foto: Larry Horricks
Kultur och nöje
Kultur och nöje En amatörarkeolog och en envis änka är säkra på att det ligger en skatt begraven. Carey Mulligan och Ralph Fiennes är båda lysande i denna sanna historia.

Låter det negativt att säga att en film är sympatisk?

Jag tycker inte det, det är långt ifrån det där med att man säger "intressant" om en film som man egentligen inte tycker om. "The dig" är en sympatisk film, den berättas i ett långsamt, metodiskt tempo, den skildrar människor som man som åskådare lär sig tycka om, den tar utan stora åthävor upp ämnen som klasskillnader och klassförakt och den berättar om undertryckta känslor som aldrig får blomma ut. Dessutom är den oerhört vacker.

I England är tydligen den sanna historia som ligger bakom mycket välkänd. 1939 gav änkan Edith Pretty i uppdrag till amatörarkeologen Basil Brown att gräva ut de stora jordhögar som fanns nära hennes hem i Sutton Hoo i grevskapet Suffolk. Hon hade en känsla av att någonting stort dolde sig där. Brown upptäckte att det fanns ett gammalt forntida skepp begravt i jorden. När ryktet om detta spreds kom herrar från bland annat British Museum i London och ville ta över. Men Pretty höll fast vid Brown och krävde att han skulle få fortsätta. När utgrävningen var klar fann man förutom skeppet en skatt som numera finns att se på British Museum, dit Edith Pretty skänkte den.

Ralph Fiennes spelar Brown, Carey Mulligan spelar Pretty. Båda är lysande. Fiennes är mycket övertygande som den ständigt piprökande arbetarklassmannen, Mulligan visar än en gång vilken utmärkt skådespelare hon är som den sjukliga men envisa överklasskvinnan. I filmen antyds att det fanns en lätt romantisk dragning mellan dem, men det blir inte mer än blickar. Här finns också en romantisk sidostory mellan Prettys kusin och hustrun till en av medhjälparna från London. Denna sidostory kan kännas lite off, men jag köper den. Till plussidan hör också Mike Eleys oerhört vackra foto.

Filmen utspelas mot en fond av det annalkande kriget, som märks inte minst på de allt oftare uppdykande stridsplanen ute på övning. Men snälla översättare på Netflix, det är helt fel att översätta "the great war" med "första världskriget". Handlingen äger rum före krigsutbrottet, ingen kunde veta att det verkligen skulle bli ett krig och definitivt inte att det skulle bli ett nytt världskrig. Ta lärdom och gör om.

Gunnar Rehlin/TT

Carey Mulligan och Ralph Fiennes spelar de sympatiska huvudrollerna i den lika sympatiska 'The dig'. Pressbild.
Carey Mulligan och Ralph Fiennes spelar de sympatiska huvudrollerna i den lika sympatiska "The dig". Pressbild.
Foto: Larry Horricks

FAKTA

Fakta: The dig

Genre: Drama

Premiär: 29 januari 2021 på Netflix

I rollerna: Carey Mulligan, Ralph Fiennes, Lily James med flera

Regi: Simon Stone

Speltid: 1 timme 52 minuter

Betyg: + + +

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Casinobonusar

Kul fakta från casinovärlden

Casinobonusar Casinospel på nätet har blivit ett väldigt vanligt tidsfördriv för många svenskar.

Numera är det många av oss som kopplar av med slots och bordsspel, istället för att läsa en bok eller lösa ett korsord.

Det är inte svårt att förstå hur nätcasinospel blivit så populärt. Casinona lockar hela tiden med generösa bonuserbjudanden via tv och på våra nyhetssajter. Nu för tiden innehåller nästan varje reklamavbrott på tv lockande kampanjerbjudanden från olika casinosajter. Och det har dessutom blivit otroligt lätt att hitta lukrativa startpaket hos någon jämförelsesida för casino bonusar.

Men även om nätcasinospel är ett förhållandevis nytt fenomen, så har casinospel anor långt bak i tiden. Och precis som med alla andra industrier så finns det en del överraskande fakta du aldrig kunde ha gissat dig till. Här är lite kul fakta från casinovärlden.

Varför heter blackjack egentligen blackjack?

Blackjack är förmodligen ett av världens populäraste spel. Långt innan den här spelklassikern gick att spela på casinosajter fanns blackjack hos landbaserade casinon, i olika biljardhallar och till och med pizzerior. Men var kommer spelet ifrån egentligen?

Precis som de flesta andra populära bordsspel har det blackjack sina rötter i 1700-talets Frankrike. Här hette spelet till en början Vingt-et-un, som betyder tjugoett på franska. Det var inte förrän fransmännen förde med sig spelet till USA som Vinget-et-un fick ett nytt namn, och blev det spel det är idag.

Till en början blev blackjack nämligen inte särskilt populärt hos de landbaserade casinona i Las Vegas, och för att locka spelare ändrade casinona spelreglerna i Ving-et-un en smula.

Casinona i Las Vegas införde ett spel som gjorde det möjligt för spelare att vinna tio gånger insatsen, och för att vinna skulle spelare få en hand som bestod av spader ess och klöver, eller spader, knekt.

Det är alltså härifrån namnet blackjack kommer, och det är naturligtvis även därför den svarta knekten kommit att symbolisera spelet. Sedan spelet blev populärt i Las Vegas har blackjack blivit en casinofavorit hos både landbaserade casinon och casinon på nätet.

Från tuggummin till storvinster

De flesta källor verka ense om det är tack vare Charles Fey som vi kan spela slots. Charles Fey kan du läsa om på wikipedia, ifall du känner att du vill veta mer om denna amerikanske mekanikerns liv och historia.

Hur som helst spann Fey vidare på en prototyp från 1891, och gjorde den mindre avancerad. Resultatet blev den ikoniska spelautomaten Liberty Bell, som du kan se på museum i delstaten Nevada än idag.  Charles Fey gjorde två viktiga förändringar på prototypen och la grunden för dagens spelautomater - han satte in hjul i maskinen och bytte ut spelkorten mot symboler.

Vad som är lite lusigt är att Liberty Bell betalade ut vinster i tuggummi under en tid. Istället för spelkort visade hjulen nämligen symboler som föreställde tuggummin och frukter. När spelare fick tuggummi-symboler på hjulen vann de sedan ett paket tuggummi eller smågodis. Det här var ett sätt att kringgå det rådande spelförbudet, och ge spelare spänning trots att de inte fick spela för pengar. Det är också därför klassiska spelautomater kommit att kallas för ”fruktmaskiner”.

Världens mest ikoniska casino finns för att kungahuset satt i knipa

De flesta har nog hört talas om det beryktade Casino de Monte Carlo. Den här pampiga casinoanläggningen, belägen i hjärtat av Monaco, är på många sätt de landbaserade casinonas Rolls Royce. Åtminstone om vi ser till historia och prestige.

Casinot har figurerat i James Bond-filmer och besökts flitigt av många kändisar och kungafamiljer. Men visste du att casinot bara står där det står idag för att Prins Charles III av Monaco behövde få in pengar till statskassan?

Det var nämligen när Monacos kungafamilj satt i ekonomisk knipa som prinsen skickade bud efter bröderna Blanc. Om du inte hört talas om de här bröderna tidigare kan vi berätta att det är tack vare dem som roulett blivit så populärt som det är idag.

På den tiden hade bröderna Blanc nämligen gett sig av till Hamburg för att marknadsföra sin version av roulett. Men när Prins Charles skickade bud efter dem återvände de till Frankrike för att skapa världens största casino. På order av prinsen byggde bröderna det ikoniska Casino de Monte Carlo, och naturligtvis såg de till att europeisk roulett var casinots huvudattraktion. Resten är historia.

Kultur och nöje

Bråket blev för mycket för Bianca Ingrosso

Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso är aktuella med ytterligare en säsong av 'Wahlgrens värld'. Arkivbild.
Foto: Jessica Gow/TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje Medlemmarna i familjen Wahlgren-Ingrosso är vana vid att visa upp alla sidor av sig själva i tv – men under den nionde säsongen av "Wahlgrens värld" får Bianca Ingrosso nog.
– Det är första gången jag har tagit av mig mikrofonen och bara gått ifrån en inspelning, säger hon.

De är överallt. Pernilla Wahlgrens matlagningsprogram "Yes chef" har precis visats på Discovery plus. I februari dyker hon upp som programledare för SVT:s Melodifestivalen, och deltar därefter i expertpanelen för TV4:s nya helgsatsning "Masked singer Sverige".

– Jag väntar bara på att TV3 ska ringa nu, säger Pernilla Wahlgren och skrattar.

Bianca Ingrosso syns som jurymedlem i TV4:s "Talang" och har fullt upp på influerarfronten. Nu är det dags för ytterligare en vända av "Wahlgrens värld".

Klippa bort

Under 2016 blev tillståndet "omgiven av kameror" det nya normala för familjen, när den första delen av realityprogrammet började spelas in. Nu har produktionsteamet nästan blivit som en del av familjen.

– Jag brukar driva om det, att jag nästan skulle kunna ha samlag framför dem. Så bekväm är jag med att ha dem i alla faser i mitt liv, säger Bianca Ingrosso.

Familjen är bland annat känd för sin frispråkighet – men även om man heter Bianca Ingrosso kan det bli för mycket. I trailern till den nya säsongen visas ett känslosamt bråk mellan mor och dotter, där Bianca Ingrosso bland annat utropar "jag är inte din dotter längre, du är inte min mamma".

Nu berättar hon att den delen kan strykas ur programmet.

– Jag funderar på om man ska ta bort det, för det var så pass grovt. Det är första gången jag har tagit av mig mikrofonen och bara gått ifrån en inspelning, berättar hon.

Anledningen till att hon vill ta bort klippet är inte på grund av bråket i sig, det har blåst över för länge sedan. Det handlar snarare om en oro för hur följarna ska reagera.

– Det är sådana saker som är jobbiga, när man bråkar om någonting som är lite på ytan, men oerhört privat. Man vill helst inte att någon ska ha åsikter om det i efterhand, för de vet ingenting om det, säger Bianca Ingrosso.

"Visar fel och brister"

Pernilla Wahlgren säger att hon förstår att följare tycker till om privata detaljer från familjens liv, eftersom det trots allt visas på tv.

– Nu var det ett bråk som Bianca tyckte var jobbigt att titta på, då har hon eller jag alltid rätt att säga "det där var för privat, det känns inte rätt". Ska man göra ett sådant här program går det inte att man sitter och mår dåligt efteråt", säger Pernilla Wahlgren.

Den nya säsongen följer också hur Pernilla Wahlgren köper ny mark för att bygga hus på, skildrar Benjamin Ingrossos födelsedag och flera toppar och dalar i familjens liv.

– Vi visar oss med så många fel och brister, men jag tror att det också är anledningen till framgången. Att vi har varit så transparenta som vi har varit, säger Pernilla Wahlgren.

Om det inte hade varit för pandemin hade Pernilla Wahlgren varit ute på turné just nu med förställningen "Pernilla Wahlgren har hybris". I stället har hon arbetat med flera tv-program.

– Melodifestivalen hade jag inte kunnat göra om jag hade gjort min show, då hade jag stått på scenen då. Men man får ta det negativa med det positiva, säger hon.

Sofia Sundström/TT

FAKTA

Fakta: "Wahlgrens värld"

"Wahlgrens värld" följer flera medlemmar ur familjen Wahlgren-Ingrosso, främst Pernilla Wahlgren och dottern Bianca Ingrosso.

Den första säsongen hade premiär 2016.

Nu är det dags för den nionde säsongen av serien, som har premiär den 28 januari på Discovery plus.

Kultur och nöje

Elliot Page skiljer sig

Emma Portner och Elliot Page går skilda vägar. Arkivbild.
Foto: Richard Shotwell/AP/TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje

"Juno"-skådespelaren Elliot Page skiljer sig från hustrun Emma Portner efter tre års äktenskap, uppger NME.

I ett gemensamt uttalande skriver det kanadensiska paret att de har fattat det "svåra beslutet att skiljas" efter att ha levt separerade sedan förra sommaren.

Elliot Page gick ut offentligt med att han var transperson i december 2020 och bytte i samband med det förnamn från Ellen till Elliot.

"Hej vänner! Jag vill dela med mig till er att jag är trans. Mina pronomen är 'he/they' (motsvarande han/hen på svenska) och mitt namn är Elliot. Jag känner mig lycklig över att skriva det här. Att vara här. Att vara på den här platsen i livet", skrev skådespelaren då på sociala medier.

Elliot Page slog igenom i filmen "Juno" från 2007, för vilken han Oscarnominerades. Han har även spelat i filmer som "Inception" och medverkar i "Umbrella academy" på Netflix. Emma Portner är koreograf och paret fick ursprungligen kontakt med varandra via Instagram.

Kultur och nöje

Så blir Melodifestivalen coronasäker

Melodifestivalens projektledare Anette Brattström och tävlingsproducent Karin Gunnarsson. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje Pipande avståndslarm och förinspelade repetitioner i reserv – det är några av de åtgärder som ska göra årets Melodifestival coronasäker, skriver Aftonbladet.
PREMIUM

Sedan november har en konsult arbetat heltid med att göra varje steg i produktionen säker, enligt SVT.

– Vi förstod tidigt att vi behöver tänka in covid-19-perspektiv i alla beslut vi tar, från val av arena, till hur många vi är på scenen, till hur vi lägger upp logistiken på plats, säger Melodifestivalens projektledare Anette Brattström till Aftonbladet.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL