Annons

Soderbergh producerar Oscarsgalan

Publicerad 9 december 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Ensamblen till "Parasit" tog emot priset för bästa film i februari 2020 i Los Angeles. Galan 2021 hålls den 25 april, lokal tid.
Ensamblen till "Parasit" tog emot priset för bästa film i februari 2020 i Los Angeles. Galan 2021 hålls den 25 april, lokal tid.Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Steven Soderbergh, Stacey Sher och Jesse Collins heter trion som tillsammans ska producera nästa års Oscarsgala, rapporterar The Hollywood Reporter.

Soderbergh har själv vunnit en Oscarsstatyett för bästa regi för "Traffic" 2001. Sher har nominerats två gånger för bästa film i producentrollen för "Erin Brockovich" (för övrigt också regisserad av Soderbergh) 2001 och "Django Unchained" 2013. Collins har producerat stora tv-evenemang, bland annat 2019 års Grammygala.

Annons

Oscarsakademins vd Dawn Hudson och ordförande David Rubin säger i ett gemensamt uttalande att den kommande galan är ett perfekt tillfälle för innovation och för att ompröva evenemangets möjligheter.

De tre producenterna säger i ett gemensamt uttalande att de är lika delar upprymda som skräckslagna över uppdraget.

Gustav Sjöholm/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons