Annons

Ipsos: Svenskarna alltmer oroade för corona

Publicerad 25 november 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Svenskarnas oro för coronaviruset ökar, enligt DN/Ipsos novembermätning. Arkivbild.
Svenskarnas oro för coronaviruset ökar, enligt DN/Ipsos novembermätning. Arkivbild.Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Svenskarnas oro för coronaviruset ökar, enligt DN/Ipsos novembermätning . I undersökningen framgår att 82 procent är mycket eller ganska oroliga för belastningen på sjukvården, som är det högsta sedan mätningarna började i mars.

Undersökningen visar också att andelen med stort förtroende för myndigheterna generellt har minskat till 42 procent, från tidigare 55 procent, skriver Dagens Nyheter.

Annons

Det framgår även att 44 procent är bekymrade för att myndigheterna inte vidtar tillräckliga åtgärder, jämfört med 31 procent oktober. En annan ökning är att 34 procent oroar sig för att själv smittas av viruset, mot 27 procent i oktober.

– Det är alldeles uppenbart att den ökade smittspridningen, i kombination med de åtgärder som myndigheterna har vidtagit, har skapat en kraftigt ökad oro, säger Nicklas Källebring, opinionsanalytiker på Ipsos, till tidningen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons