Annons

Snapchat i polissamarbete mot barnövergrepp

Publicerad 25 december 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Meddelandeappen Snapchat är populär bland barn och unga. Arkivbild.
Meddelandeappen Snapchat är populär bland barn och unga. Arkivbild.Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Efter avslöjandet att meddelandeappen Snapchat frekvent används av förövare som utnyttjar barn sexuellt väljer nu företaget att inleda ett samarbete med polisen, rapporterar Svenska Dagbladet.

Tidningens granskning har tidigare visat att det under ett drygt halvår kom 36 fällande domar och 392 polisanmälningar gällande sexualbrott mot barn via appen.

Annons

Polisen har vittnat om svårigheter med att snabbt få ut grundläggande kontoinformation om misstänkta förövare från Snapchat, som är populär bland barn och ungdomar.

Men en månad efter granskningen väljer nu plattformen att hoppa på ett samarbete som ska snabba på processen. I det ingår sedan tidigare aktörer som Facebook, Microsoft och Google.

Polisen säger till Svd att det ”med stor sannolikhet” kommer att hjälpa dem i arbetet med att spåra människor som begår sexualbrott mot barn.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons