Annons

The Weeknd surar på Grammyjuryn

Att The Weeknds succéalbum "After hours" blev utan Grammynominering förvånade många. Nu slår stjärnan tillbaka mot Grammyjuryn i en ilsken tweet.
Publicerad 25 november 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
The Weeknd är inte glad på Grammyjuryn. Arkivbild.
The Weeknd är inte glad på Grammyjuryn. Arkivbild.Foto: Richard Shotwell/AP/TT

The Weeknd är sur. Supersur. När de amerikanska Grammynomineringarna presenterades på tisdagskvällen och det stod klart att han inte fått en enda nominering härsknade han till rejält och tog till nutidens klagomur nummer ett, sociala medier, för att uttrycka sitt missnöje.

"Grammys fortsätter att vara korrupt. Ni är skyldiga mig, mina fans och musikindustrin att vara transparenta", skriver han på Twitter.

Annons

Att The Weeknd blev utan nomineringar överraskade dock inte bara den kanadensiske stjärnan själv. Hans senaste album "After hours" – som bland annat innehåller jättehitten "Blinding lights" – har sedan släppet i mars varit kritikerfavorit och toppat listor över hela världen, och vann även i flera kategorier på galan American Music Awards i helgen.

I ett uttalande tillbakavisar Harvey Mason, högste chef för The Recording Academy som ligger bakom galan, ett cirkulerande rykte om att det är The Weeknds kommande framträdande på amerikanska Super Bowl-finalen som skulle ligga bakom nomineringsjuryns beslut.

"Vi förstår att The Weeknd är besviken. Jag blev själv överraskad och sympatiserar med hans känslor. (....) Olyckligtvis är det så att det varje år finns färre nomineringar än det finns artister", skriver han bland annat i uttalandet som refereras av Pitchfork.

Grammygalan äger rum den 31 januari nästa år. Chans på flest priser har Beyoncé med hela nio nomineringar.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons