Annons

Förare dog efter att oväder översvämmat väg

Publicerad 10 juni 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Södra Australien har drabbats av hårda vindar och kraftigt regnfall, i staden Melbourne har träd och elledningar blåst omkull.
Södra Australien har drabbats av hårda vindar och kraftigt regnfall, i staden Melbourne har träd och elledningar blåst omkull.Foto: James Ross/AAP via AP/TT

En man har hittats avliden i en vattenfylld bil i ett översvämmat område utanför den australiska byn Woodside, sydöst om Melbourne, enligt myndigheterna.

Mannen, som var i 60-års åldern, tros ha omkommit genom drunkning när hans bil fastande i vattenmassorna vid en översvämmad del av vägen. Dödsfallet kommer nu utredas för att se om något brott kan ha begåtts i samband med händelsen.

Annons

Stora delar av södra Australien har under den senaste tiden drabbats av hårda vindar och kraftig nederbörd. Vattenmängden har resulterat i att många områden översvämmats och invånare i några av de värst drabbade orterna har evakuerats.

Landet drabbades i mars i år av ett liknande oväder som resulterade i att tusentals bostäder skadades eller förstördes, två människor miste då livet till följd av översvämningar.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons