Annons

Klopp om Maradona: "Som att möta påven"

Många av tränarna i Premier League var jämnåriga med Diego Maradona. På presskonferenserna inför helgens ligamatcher tittar de tillbaka på minnena av argentinaren.
– Jag mötte honom en gång. För mig var det som att möta påven, säger Liverpooltränaren Jürgen Klopp.
Publicerad 27 november 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Jürgen Klopp minns Maradona som en otrolig spelare. Arkivbild.
Jürgen Klopp minns Maradona som en otrolig spelare. Arkivbild.Foto: Luca Bruno/AP/TT

Flera tränare i Premier League är tidigare toppspelare, och mötte Diego Maradona under sina egna karriärer. Men många var också argentinarens vän.

– Han var en motståndare som sedan blev en nära vän. Jag tyckte alltid om honom, och han är den bästa spelaren jag någonsin mött, säger Evertons tränare Carlo Ancelotti, som mötte Maradona flera gånger under sin tid i Milan.

Annons

José Mourinho hade en speciell relation till Maradona.

– Han ringde ibland efter matcher. Men han visste att jag inte behövde ett samtal efter vinster. Han ringde alltid efter en förlust och sade: "Mo, glöm aldrig att du är den bäste". Han hade alltid den inställningen. Jag saknar Diego, sade Mourinho efter Tottenhams Europa League-vinst på torsdagen.

För sina landsmän var Maradona extra viktig.

– Han var en konstnär. När man ser en vacker kyrka blir man tagen; det var en liknande känsla när man såg Maradona, säger den argentinske Leedstränaren Marcelo Bielsa.

De tränare som inte mötte honom fick åtminstone se legendaren spela.

– Jag kommer ihåg en gång när han spelade för Argentina mot Norge i Oslo. Utanför arenan rörde jag hans axel, säger Ole Gunnar Solskjær.

– Att få se honom i VM 1986 var en otrolig upplevelse som 11-åring, säger Brightons Graham Potter.

Liverpools tränare Jürgen Klopp fick äran att möta Maradona en gång.

– Den bästa under min livstid. Hans liv visar hur svårt det är att vara en professionell fotbollsspelare, säger Klopp.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons