Annons

Sverige åkte på tung förlust i EM-kvalet

Efter att ha fallit med två poängs skillnad i EM-kvalmatchen mot Nederländerna i fredags åkte de svenska basketherrarna på en betydligt större förlust på söndagen. Sverige besegrades av Kroatien i bubblan i Istanbul med 87–72.
Publicerad 29 november 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Sverige hade det tufft mot Kroatien och förlorade med 72–87. Arkivbild.
Sverige hade det tufft mot Kroatien och förlorade med 72–87. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Sverige hade det tufft matchen igenom mot starka Kroatien, men vann den tredje kvarten. Dessvärre var det ändå 15 poäng upp till Kroaterna.

Med drygt två minuter kvar av sista kvarten hade avståndet krympt till tio poäng. Men närmare än så kom inte Sverige. Kroatien vann med 87–72 till slut.

Annons

Denzel Andersson blev poängbäst i Sverige med 22 poäng.

– Idag handlar det om skillnad i erfarenhet. Vi går ut för lätt. Men vi ställs mot ett bra lag. Vi kan förbättra oss till kommande matcher, säger Adam Ramstedt till Svensk baskets Twitter-konto.

Sverige saknar flera viktiga spelare. Bland annat före detta NBA-spelarna Jonas Jerebko och Jeffery Taylor på grund av spel i Euroleague.

Under söndagen vann även Turkiet mot Nederländerna, som är delad gruppetta med Kroatien. De tre bästa lagen går vidare från gruppen. Sverige ligger just nu sist på fyra poäng. Trean Turkiet har fem poäng.

EM-kvalet fortsätter i februari, bland annat med ett returmöte mot Nederländerna. Trots de två förlusterna denna vecka har Sverige chansen att gå vidare.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons