Annons

Åtalas för falsk sjuksköterskelegitimation

Publicerad 28 november 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
En kvinna misstänks ha jobbat i tre år som sjuksköterska med förfalskad legitimation. Arkivbild.
En kvinna misstänks ha jobbat i tre år som sjuksköterska med förfalskad legitimation. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

En kvinna i 30-årsåldern har åtalats misstänkt för att ha arbetat som sjuksköterska med falsk legitimation, skriver Göteborgs Posten.

Först efter att ha jobbat i tre år blev hon påkommen i en rutinkontroll. Enligt Socialstyrelsen hade myndigheten aldrig utfärdat någon legitimation till kvinnan.

Annons

Socialstyrelsen valde att polisanmäla henne och i samma veva fick hon också sparken från sitt jobb.

Enligt sjukhuset som hon arbetade på var kvinnan duktig på sitt jobb, och det fanns inte någon fundering kring kunskapsbrist. Lärosätet där kvinnan utbildats har uppgett att en kurs noterats som ofullständig, enligt GP.

Kvinnan har dock vidhållit att hon har tagit examen och har försökt styrka sin legitimationsansökan med ett kontoutdrag som i sin tur misstänks vara förfalskad.

Hon åtalas nu för både brukande av falsk urkund, vilket hon nekar till, samt till urkundsförfalskning, vilket hon erkänner.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons