Annons

Bröder häktade för sprängdåd i Uppsala

Publicerad 28 november 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Två personer har häktats misstänkta för inblandning i en explosion i ett flerfamiljshus i Uppsala i september. Arkivbild.
Två personer har häktats misstänkta för inblandning i en explosion i ett flerfamiljshus i Uppsala i september. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Sju veckor efter ett sprängdåd i stadsdelen Gränby i Uppsala häktades en man i 20-årsåldern misstänkt för inblandning. En vecka senare har nu även hans bror häktats för samma brott, skriver Upsala Nya Tidning.

Det var vid 04.30-tiden en morgon i september då en kraftig explosion skakade ett flerfamiljshus. Ingen människa kom till skada men en lägenhet, husfasaden och omkringliggande bilar uppges ha fått stora skador.

Annons

Händelsen misstänks också ha kopplingar till en skjutning i samma stadsdel i juli i år, uppger lokala medier.

Bröderna är nu misstänkta för mordförsök och allmänfarlig ödeläggelse, men nekar till brott. Tingsrätten har emellertid valt att häkta båda på den starkare misstankegraden, sannolika skäl.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons