Annons

Flera överfall mot hundrastande kvinnor

På kort tid har tre kvinnor som rastat sina hundar blivit överfallna och misshandlade i Stenungsund. Polisen misstänker att samma gärningspersoner ligger bakom.
Publicerad 28 november 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Tre kvinnor har på kort tid blivit överfallna och misshandlade i Stenungsund. Arkivbild.
Tre kvinnor har på kort tid blivit överfallna och misshandlade i Stenungsund. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det senaste överfallet inträffade vid 22-tiden på fredagskvällen. En kvinna i 40-årsåldern som var ute med sin hund blev då slagen och sparkad av ett okänt antal personer, skriver NyheterSTO.se.

Den 17:e oktober samt den 22:a november inträffade snarlika överfall på två andra kvinnor, också de i samma ålder. Enligt polisen tyder omständigheterna på att samma gärningspersoner ligger bakom.

Annons

– Detta är absolut väldigt obehagligt och otäckt. Alla attacker är också helt oprovocerade och inga rån har skett i samband. Vi ser på detta här med största allvar, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr till Aftonbladet.

Nu har initiativ till gemensamma hundpromenader tagits i det aktuella området.

– Det är vedervärdigt att ge sig på just ensamma kvinnor med hund. Jag hoppas att polisen får tag i dem. Men nu när vi går tillsammans känner vi oss i alla fall trygga, säger Linda Björkman, en av initiativtagarna, till Aftonbladet.

Polisen har ännu inga misstänkta för händelserna.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons