Annons

Kontolös Carrie Lam: "högar med pengar hemma"

Publicerad 28 november 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Hongkongs högste ledare Carrie Lam har "högar med pengar hemma", säger hon i en intervju. Arkivbild.
Hongkongs högste ledare Carrie Lam har "högar med pengar hemma", säger hon i en intervju. Arkivbild.Foto: Kin Cheung/AP/TT

USA:s sanktioner mot Hongkongs högste ledare Carrie Lam påverkar hennes privatekonomi i hög grad. Hennes väl tilltagna lön betalas numera ut i kontanter.

På grund av sanktionerna som infördes i somras har hon nu "högar med pengar hemma", säger hon i en intervju med tv-kanalen HKIBC.

Annons

Sanktionerna kom som ett svar på den säkerhetslag som infördes i Hongkong i somras som har inneburit begränsningar i Hongkongbornas fri- och rättigheter.

Carrie Lam är en av världens högst betalda ledare och har en årslön på 5,2 miljoner Hongkongdollar (5,75 miljoner kronor). Hon säger i intervjun att hon "använder kontanter varje dag för att göra allt" efter sanktionerna.

Hon är en av 15 högt uppsatta personer i Hongkong som omfattas av sanktionerna där deras eventuella tillgångar i USA fryses. Dessutom är USA-medborgare förbjudna att göra affärer med dem.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons