Annons

Stjärnan lämnar damallsvenska klubben

Piteå, som precis klarade sig kvar i damallsvenskan, tappar sju spelare. Bland annat väljer stjärnan Julia Karlernäs att lämna klubben.
Publicerad 30 november 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Julia Karlernäs lämnar Piteå efter tuffa säsongen. Arkivbild.
Julia Karlernäs lämnar Piteå efter tuffa säsongen. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Piteå har haft en tuff säsong i damallsvenskan. Man slutade åtta i tabellen med bara två poäng ner till nedflyttningsplats. Nu lämnar sju spelare fotbollsklubben.

Lena Blomkvist, som gjort elva säsonger i klubben, Nina Jakobsson, Sejde Abrahamsson, Cailin Michie, Vilma Koivisto och Caroline Frykgård lämnar. Dessutom kommer även Julia Karlernäs, som gjort fyra säsonger i Piteå och var starkt bidragande till SM-guldet 2018 med sina elva mål, att gå vidare.

Annons

"Efter fyra år i Piteå är det dags för mig att ta mig vidare på nya äventyr. Jag är så otroligt tacksam för min tid i klubben och alla fantastiska människor jag har mött och allt vi åstadkommit tillsammans. Piteå kommer alltid ha en plats i mitt hjärta", skriver Karlernäs på Instagram.

Linköping och Örebro värvar

Årets damallsvenska tabellfyra Linköping värvar F19-landslagsspelaren My Cato, som skrivit på för klubben till och med säsongen 2023.

"Det kändes rätt för mig att skriva på för Linköping då jag är övertygad om att det kommer vara rätt miljö för mig att fortsätta utvecklas i", säger My Cato, som den gångna säsongen spelade i Kvarnsveden i elitettan.

Även Kif Örebro förstärker sin trupp och har skrivit ett två år långt kontrakt med Wilma Öhman. 21-årige Öhman kommer senast från Umeå som åkte ur damallsvenskan i år. Hon har också erfarenhet från spel U17-, U19- samt U23-landslaget.

"Det blir ett ganska stort steg för mig med ny stad och nytt lag, men min ambition är att spela i damallsvenskan och då blev beslutet att göra den här flytten självklar", säger Wilma Öhman.

Dahlkvist förlänger

Elitettanlaget Umeå förlorar Öhman men en annan viktig spelare stannar. Mittfältsveteranen och den tidigare landslagsstjärnan Lisa Dahlkvist har skrivit på för ytterligare ett år i klubben.

"Det känns inspirerande att fortsätta utveckla UIK utifrån det spel vi visade upp under den gångna säsongen. Jag hoppas fortsättningsvis vara en viktig del i UIK och bidra med min erfarenhet", säger 33-åringen i ett uttalande.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons