Annons

50 personer gripna i narkotikahärva i Norge

En 26-årig man misstänks vara hjärnan bakom ett internationellt kriminellt nätverk som har bedrivit handel med narkotika och vapen.
Den norska polisen har nu gripit nästan 50 personer i härvan.
Publicerad 1 december 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Norska polisen har gjort flera gripanden och misstänker ett organiserat kriminellt nätverk. Arkivbild.
Norska polisen har gjort flera gripanden och misstänker ett organiserat kriminellt nätverk. Arkivbild.Foto: Marit Hommedal/NTB/TT

Efter ett års spaning har en av Norges största narkotikahärvor nått sitt slut. Norska polisens avdelning för organiserad brottslighet har arbetat med att avslöja ett större kriminellt nätverk i över ett år, rapporterar norska TV2.

Nätverket tros ha bedrivit både vapen- och narkotikahandel och närmare 50 personer är misstänkta och anklagade i ärendet. Den 26-årige huvudmannen greps i Stockholm redan i april för ett allvarligt narkotikabrott.

Annons

Polisen har under året gjort tillslag på ett antal adresser i Innlandet och Östlandet, något som har resulterat i flera beslag av droger, vapen och totalt 4,9 miljoner norska kronor.

Man misstänker nu att nätverket kan ha varit en viktig aktör inom den norska narkotikahandeln, med kopplingar till flera andra länder i Europa, vilket har gjort att den norska polisen har samarbetat internationellt.

Den gripne 26-årige mannen är ursprungligen från Palestina, men har bott i Norge i många år. Åtal kommer snart väckas, enligt norska polisen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons