Annons

LeBron stannar i Lakers – kan spela med sonen

Publicerad 2 december 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
LeBron James stannar i Los Angeles i minst två år till. Arkivbild.
LeBron James stannar i Los Angeles i minst två år till. Arkivbild.Foto: John Raoux/AP/TT

Basketvärldens största stjärna LeBron James förlänger med Los Angeles Lakers i den amerikanska basketligan NBA. Kontraktet sträcker sig till 2022, och är värt 85 miljoner dollar – motsvarande drygt 870 miljoner kronor.

Förlängningen innebär att James kan ha chans att spela i NBA tillsammans med sin son, LeBron James Jr. LeBron den äldre har tidigare sagt att längden på hans karriär kan bero på om, och när, hans son kommer in i ligan.

Annons

– Om han får chansen att spela i NBA, och han klarar av det – då måste jag, sade LeBron om att spela med sin son till ESPN 2018.

LeBron Jr, som just nu är 16 år, kan komma in i ligan tidigast säsongen 2023–2024. Detta om NBA tar bort regeln om att alla spelare måste gå minst ett år på college innan man kan anmäla sig till draften. Flera rapporter det senaste året har tytt på att regeln kommer att tas bort, men ingen bekräftelse från ligaledningen ha kommit.

LeBron själv blev draftad direkt från high school som nummer ett, år 2003.

Cesar Fältskär/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons