Annons

Lindorff om återföreningen: "Tappar det"

"Bonde söker fru" sammanfattar 15 år av programmet med två specialavsnitt – där ett bondepar väljer att ta kärleken till en ny nivå.
– Sigrid friar ju faktiskt i programmet, berättar Linda Lindorff.
Publicerad 2 december 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Linda Lindorff har varit programledare för "Bonde söker fru" i 15 år. Arkivbild.
Linda Lindorff har varit programledare för "Bonde söker fru" i 15 år. Arkivbild.Foto: Karin Wesslén/TT

Den första säsongen av "Bonde söker fru" sändes 2006, sedan dess har Linda Lindorff följt många singelbönder i jakten på kärleken. Flera av dem dyker nu upp i den två avsnitt långa jubileumsspecialen "Bonde söker fru: 15-årsjubileum"

Blir överraskad

Inspelningen blev oväntat känslosam för programledaren.

Annons

– Jag var förberedd på mitt jobb professionellt, men känslomässigt kunde jag inte föreställa mig hur rörd jag skulle bli när de här bönderna från olika säsonger plötsligt stod samlade. Det blev lite "här är ditt liv" även för mig. Jag förknippar de här bönderna med olika säsonger och olika faser i mitt eget liv.

– Jag gråter av och till under hela programmet, men det syns nog inte så mycket. Men mot slutet tappar jag det helt, det kommer ett överraskningsmoment även för mig, berättar hon.

Höll friandet hemligt

I programmet väljer den tidigare "Bonde söker fru"-deltagaren Sigrid Bergåkra att fria till sin kärlek Jesper Andersson.

– Jag fick äran att hålla i ringarna, han visste inte om någonting och det är så otroligt häftigt. Vi hade smusslat och hållit det här hemligt, sedan kommer hon in med en stor klänning, säger Linda Lindorff och fortsätter:

– Jag var så nervös när det närmade sig, man tänker att "det här är så på riktigt, hon friar till honom nu" och det är klart att hon tror att han kommer att säga ja, men man vet ju aldrig.

TT: Hur länge kan du tänka dig att vara programledare för "Bonde söker fru"?

– Jag kan aldrig tänka mig att det kan finnas en tid när jag vill sluta. Så länge det görs på det här viset, uppriktigt ärligt och genomarbetat, är det ju bland det viktigaste jobbet jag har.

Sofia Sundström/TT

Fakta: "Bonde söker fru: 15 årsjubileum"

Fakta: "Bonde söker fru: 15 årsjubileum"

"Bonde söker fru" har sänts på TV4 sedan 2006 och baseras på det brittiska formatet "Farmer wants a wife".

I "Bonde söker fru: 15-årsjubileum" dyker bönder från de 15 säsongerna upp och blickar tillsammans tillbaka på åren som gått, och berättar vad som har hänt i deras liv sedan kamerorna stängdes av.

Linda Lindorff är programledare.

"Bonde söker fru: 15-årsjubileum" har premiär den 3 december på TV4 och TV4 Play.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons