Annons

Olofsson klar för nytt NWSL-lag

Publicerad 2 december 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Freja Olofsson (till höger) är klar för det ny komponerade Racing Louisville. Arkivbild.
Freja Olofsson (till höger) är klar för det ny komponerade Racing Louisville. Arkivbild.Foto: Pavel Koubek/TT

Freja Olofsson lämnar Kif Örebro och damallsvenskan för spel i USA och det nystartade laget Racing Louisville FC i den amerikanska ligan NWSL, enligt Aftonbladet.

– Jag kan nästan känna mig tacksam för att det hände och har fått en helt annan inställning till min fotboll, säger 22-åringen till tidningen.

Annons

Olofsson, som just nu är på damlandslagets U23-samling, har spelat i Örebro sedan 2015, undantaget en avstickare till norska Arna-Bjørnar 2019.

Louisville har som expansionslag i NWSL fått drafta flera spelare från andra lag. Bland andra har de amerikanska världsmästarna Tobin Heath och Christen Press kommit in.

– För mig är det lite spännande att komma till en klubb där allt är helt nytt, man får vara med och bygga upp någonting, säger Olofsson.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons