Annons

Swenn-Larsson har testat positivt för corona

Den svenska slalomstjärnan Anna Swenn-Larsson har testats positivt för covid-19.
29-åringen skulle ha åkt på träningsläger i Cervinia, Italien, inför nästa världscuptävling i Semmering, Österrike, 28–29 december men blir nu kvar i Sverige.
Publicerad 2 december 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Anna Swenn-Larsson. Arkivbild.
Anna Swenn-Larsson. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

"Det är lite svårt att ta in, kan inte riktigt se när jag blivit smittad, har mer eller mindre varit isolerad eller varit på behörigt avstånd från människor jag träffat", säger Anna Swenn-Larsson i ett pressmeddelande från det svenska skidförbundet.

Swenn-Larsson, som tog VM-silver i Åre för knappt två år sedan, kom aldrig till start i världscuppremiären i Levi, Finland, för två veckor då det svenska laget sattes i karantän sedan en ledare testats positivt för covid-19.

Annons

Direkt efter hemkomsten till Sverige testade Swenn-Larsson negativt för viruset och sedan dess har hon tränat i Åre.

Under onsdagen testade hon positivt.

"Kanske bra"

På ett sätt är det tur i oturen att nästa världscuptävling är om drygt fyra veckor. Tills dess lär hon ha gått igenom virusinfektionen och testat negativt igen.

"Ja, ser vi på det sättet så är tillfället kanske bra. Det finns kanske tid att bli frisk, sedan har jag haft ett samtal med Christian Thoma (alpina damernas chef) om ett upplägg med träning och förberedelser inför Semmering, så det ska ändå kunna fungera", säger Anna Swenn-Larsson som inte har några sjukdomssymtom.

Känner med de svårt sjuka

"Men det är jag glad och tacksam för, och jag hoppas det kan fortsätta så. Det är klart värre för alla som blir svårt sjuka i den här pandemin, förhoppningsvis är det här någonting som kan gå över ganska snabbt", säger hon och tillägger:

"I det här läget är det svårt att blicka långt framåt, först och främst ska jag bli frisk och testa negativt innan jag kan göra någonting. När den dagen kommer får vi se var i tiden vi befinner oss och då får vi jobba vidare därifrån."

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons