Annons

Johannsson lämnar – sportchefen ovetandes

I en intervju med Expressen berättade Hammarbyspelaren Aron Johannsson att han lämnar klubben. Något som sportchefen Jesper Jansson inte kände till.
– Där ser man - man kan ju säga det istället för att gå via media, säger Jansson till Fotbollskanalen.
Publicerad 4 december 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Aron Johannsson lämnar Hammarby. Arkivbild.
Aron Johannsson lämnar Hammarby. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Under fredagen berättade amerikanen Aron Johannsson i en intervju med Expressen att han gör sin sista match i Hammarbytröjan på söndag när fotbollsallsvenskan avslutas.

– Ja, jag har låtit meddela klubben att jag kommer att lämna efter säsongen. Jag har väl inte hört speciellt mycket från klubben efter det. Men det jag kan säga är att jag haft en fantastisk tid här, har trivts väldigt bra med alla personer runtomkring laget och i laget och även min familj har trivts i Stockholm, säger Johannsson, som har ett kontrakt till 2022 med "Bajen", till tidningen.

Annons

Men hans besked verkar inte ha nått klubbens sportchef Jesper Jansson.

– Jaha, där ser man. Det är inget han har berättat direkt, men vi hade en ömsesidig option beroende på vad han och vi önskade. Det var därför vi byggde kontraktet på det sättet, säger Jansson till Fotbollskanalen.

Jansson hade istället planerat en diskussion med Johannsson som just nu är klubbens bäste målskytt med sina tolv mål.

– Vi kom överens om att vi skulle sätta oss ned efter säsongen, men då kan man ju säga det istället för att gå i media. Vi var medvetna om att kontraktet var ömsesidigt. Vi hade inte tagit några beslut än om hur fortsättningen skulle bli, säger Jansson.

Hammarby möter Örebro borta på söndag.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons