Annons

Klart: Då startar NHL

Nu är det klubbat. Den 13 januari är det åter dags för NHL-ishockey. 88 omgångar byts mot 56 och lagen spelar i fyra nya divisioner.
Publicerad 20 december 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Tampa Bay är regerande Stanley Cup-mästare. 13 januari börjar jakten på att försvara titeln. Arkivbild.
Tampa Bay är regerande Stanley Cup-mästare. 13 januari börjar jakten på att försvara titeln. Arkivbild.Foto: Jason Franson/AP/TT

Spelarfacket (NHLPA) och NHL har kommit överens om upplägget för den kommande NHL-säsongen. Precis som tidigare rapporterats kommer grundserien starta i mitten av januari, närmare bestämt onsdagen den 13 januari, och pågå till den 8 maj. Det meddelar ligan i ett pressmeddelande.

Det betyder att NHL-säsongen får 56 omgångar, jämfört med en normal säsong på 82 matcher.

Annons

16 lag kommer att gå till Stanley Cup-slutspelet som spelas med ett klassiskt bäst av sju-upplägg i fyra rundor. Slutspelet väntas vara klart i juli och man hoppas därför på en normal säsongsstart i oktober till säsongen 2021–2022.

Eftersom Kanada stängt sin gräns kommer lagen att delas upp i fyra nya divisioner: East, Central, West och North, den sistnämnda med enbart kanadensiska lag. De fyra bästa lagen från varje division går till Stanley Cup-slutspelet, där de två första utslagsomgångarna spelas inom respektive division.

Under de kommande dagarna ska man ta fram ett hälsoprotokoll med anledning av coronapandemin.

Träningarna ska starta den 3 januari, men man kommer inte att spela några träningsmatcher.

Fakta: NHL:s divisioner säsongen 2020/2021

Fakta: NHL:s divisioner säsongen 2020/2021

North: Calgary, Edmonton, Montreal, Ottawa, Toronto, Vancouver, Winnipeg

West: Anaheim, Arizona, Colorado, Los Angeles, Minnesota, St Louis, San Jose, Vegas

Central: Carolina, Chicago, Columbus, Dallas, Detroit, Florida, Nashville, Tampa Bay

East: Boston, Buffalo, New Jersey, New York Islanders, New York Rangers, Philadelphia, Pittsburgh, Washington

Lagen i East, Central och West-divisionerna kommer att möta varandra åtta gånger. Lagen i North kommer att möta varandra nio eller tio gånger.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons