Annons

Efter rekordsmitta – Turkiet stänger ner i helgen

Publicerad 5 december 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Flera passade på att hämta frisk luft en park i Ankara timmarna före stadens två-dagars nedstängning.
Flera passade på att hämta frisk luft en park i Ankara timmarna före stadens två-dagars nedstängning.Foto: Burhan Ozbilici

För första gången sedan i maj stänger Turkiet under helgen ner i de stora städerna. Både antal smittade och dödsfall har nått rekordhöjder i landet de senaste dagarna.

Redan förra månaden införde Turkiet landsomfattande utegångsförbud under helgerna – men åtgärden har inte minskat smittspridning eller antal dödsfall.

Annons

I veckan meddelade president Recep Tayyip Erdogan att landet nu inför total nedstängning på helgerna samt utegångsförbud även på vardagar. Han sa att besluten fattats efter noggrant övervägande för att minimera risken att pandemin ska påverka ekonomin negativt.

Under fredagen rapporterades 32 736 nya fall av smitta i landet, det är det högsta antalet sedan pandemin startade i mars.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons