Annons

Eklund missar JVM: "Jättetråkigt så klart"

Djurgårdens jättetalang William Eklund missar junior-VM i Kanada. 18-åringen har testat positivt för covid-19 för tätt inpå avresan.
"Det är jättetråkigt så klart", säger han till Djurgårdens hemsida.
Publicerad 5 december 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
William Eklund missar JVM, enligt C More.
William Eklund missar JVM, enligt C More.Foto: Adam Ihse/TT

C More var först med att avslöja att Eklund missar junior-VM. Ett hårt slag för Sverige och förbundskaptenen Tomas Montén som tappar en av sina vassaste offensiva spetsar.

Eklund har gjort jättesuccé i Djurgården under hösten med sju mål och tolv poäng på 16 matcher. Han har matchats i en kedja med Alexander Holtz – som med en poäng mer än Eklund leder juniorernas poängliga i SHL – och duon skulle kunna ha blivit en vass svensk enhet i junior-VM i Edmonton som avgörs 25 december-5 januari.

Annons

"Det är jättetråkigt, så klart. Jag hade sett fram emot att spela JVM, men samtidigt är det som det är. Jag kan inte påverka det här", säger han till Djurgårdens hemsida.

Eklund har inte spelat sedan Djurgårdens möte med Frölunda förra helgen och enligt C Mores uppgifter har Eklund haft covid-19 en dag för sent för att klara kraven från kanadensiska myndigheter.

"Jag mår bra och har egentligen inga symptom längre. Jag känner mig frisk", säger han.

Oskar Kvist, Brynäs, ersätter Eklund i den 34 spelare stora bruttotruppen som samlas på söndagen för träningsläger i Sundsvall. Där ska spelare och ledare gå igenom tre tester under den kommande veckan och ingen som testar positivt för covid-19 får resa med den slutliga truppen, som består av 25 spelare, till JVM.

Göran Sundberg/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons