Annons

Man död efter olycka utanför Burlöv

Vid kvart i nio-tiden på söndagskvällen krockade två bilar på Yttre Ringvägen söder om Burlöv. Föraren i den ena bilen, en man i 55-årsåldern, omkom av sina skador.
I samband med olyckan vände ett flertal bilister på vägen.
Burlöv • Publicerad 14 december 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
En man har avlidit av sina skador efter en trafikolycka i Burlöv kommun. Arkivbild.
En man har avlidit av sina skador efter en trafikolycka i Burlöv kommun. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Larmet om olyckan som skedde i södergående riktning i höjd med trafikplats Sunnanå kom in till SOS 20.44 på söndagskvällen. Två bilar hade då krockat och föraren i den ena bilen, en man i 55-årsåldern, fördes med ambulans till sjukhus medan den andre föraren uppges vara fysiskt oskadd.

Båda bilarna fick bärgas från platsen. I samband med räddningsarbetet stängdes trafiken av och trafiken leddes om. Polisen tvingades sända ut flera patruller till platsen efter larm om att förare vänt på vägen.

Annons

– Det ska inte ha hänt några olyckor som en följd av det, säger Jimmy Modin, pressinformatör vid polisens ledningscentral.

– Det är tyvärr inte helt ovanligt att bilar vänder om på motorvägen i samband med olyckor och köbildning. Det är väldigt allvarligt och kan leda till nya olyckor.

Under natten meddelade polisen att den 55-årige föraren avlidit av sina skador och att anhöriga har underrättats. Man kommer att utreda olyckan.

Ralph BretzerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons