Återvinningen ökade kraftigt under julen

Publicerad 16 januari 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Svenskarna återvann extra mycket under coronajulen. Arkivbild
Svenskarna återvann extra mycket under coronajulen. ArkivbildFoto: Naina Helén Jåma/TT

Svenskarna var extra duktiga på att återvinna under årets jul- och nyårshelg. Totalt samlades över 26 000 ton förpackningar in, vilket är en ökning med 20 procent jämfört med föregående år, visar siffror från Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI).

Inför julhelgen hade FTI räknat med en tioprocentig ökning av förpackningar på grund av hemmakontor, mer näthandel och andra förändringar i vardagen som pandemin medfört. Siffrorna visar nu att ökningen blev långt större än så.

Den ökade mängden har också inneburit en extra utmaning i att tömma insamlingsstationer. Under december utfördes 60 000 fler tömningar än samma månad föregående år.

"Vi har verkligen gjort allt vi kunnat för att tömma i rätt tid och vid vår initiala utvärdering ser det på det stora hela ut att ha gått bra", säger Veronica Foberg Gustafsson, kommunikationschef på FTI, i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.