Kalla tillbaka i världscupen efter coronan

Charlotte Kalla är uttagen till helgens världscup i Lahtis.
Det blir Kallas första internationella tävling den här säsongen.
Publicerad 18 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Charlotte Kalla. Arkivbild.
Charlotte Kalla. Arkivbild.Foto: Per Danielsson/TT

Hon insjuknande i covid-19 i november och gjorde comeback på en nationell tävling i Östersund strax före jul.

Även Jens Burman, som haft problem med ryggen, gör sin första världscuptävling för säsongen.

Frida Karlsson, som skadade sig under Tour de Ski, sade tidigare att hon inte tänkte åka med till Lahtis. Saknas gör också sprintstjärnorna Linn Svahn och Maja Dahlqvist liksom Calle Halfvarsson. Halfvarsson bröt Tour de Ski på grund av dålig form.

"Tillsammans med tränarna har flera av våra aktiva som åkt touren lagt en plan som sträcker sig över världscuperna på hemmaplan i Falun och Ulricehamn samt fram till SM. Vissa behöver prioritera återhämtning, andra att få en bra bas av träning inför det som komma skall", säger landslagschefen Anders Byström i ett pressmeddelande.

Ebba Andersson, som vann den sista etappen i Touren (klättringen uppför Alpe Cermis), är dock med i Lahtis där skiathlon och stafett står på programmet.

Petter Nilsson/TT

Fakta: Svenska truppen

Fakta: Svenska truppen

Damer: Charlotte Kalla, Piteå, Emma Ribom, do, Ebba Andersson, do, Evelina Settlin, Hudiksvall, Lovisa Modig, Bore, Sofia Henriksson, Piteå.

Herrar: Axel Ekström, IFK Mora, Björn Sandström, Piteå, Fredrik Andersson, do, Jens Burman, Åsarna, Johan Herbert, IFK Mora, Jonas Eriksson, do.

Programmet:

Lördag 23 januari: Skiathlon, 15/30 kilometer.

Söndag 24 januari: Stafett, 4x5/4x7,5 kilometer.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.