Annons

William Nylander slog till direkt

William Nylander har rivstartat den nya NHL-säsongen. I premiären mot Montreal slog Torontos svenske forward till två gånger när laget vann med 5–4 efter förlängning.
Publicerad 14 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Torontos William Nylander gratuleras av Zach Hyman efter ett av sina två mål mot Montreal.
Torontos William Nylander gratuleras av Zach Hyman efter ett av sina två mål mot Montreal.Foto: Frank Gunn/AP/TT

Nylander, som inleder sin sjätte säsong i Toronto, hade tillsammans med John Tavares ögonen på sig som potentiella målkungar. Och de två inledde båda med mål och assistpoäng.

Men det var Montreal som tog initiativet i matchen, genom ett mål av Nick Suzuki och sedan under stor del av matchen hade ett målmässigt övertag.

Annons

Nylanders två mål gav Toronto först en kvittering till 1–1 och senare en reducering till 2–3. Med tio minuter kvar att spela av ordinarie tid kunde han sedan från en position bakom Montrealmålet enkelt lägga fram pucken till Jimmy Vesey, som helt fri prickade in 4–4.

– Det var stort, där forecheckade vi bra. Det var en tursam studs men ett skönt mål, säger Nylander enligt nhl.com.

Ställningen höll sig till ordinarie tids slut. I förlängningen satte sedan Morgan Rielly på passning från Tavares avgörande 5–4 till Toronto. Målet kom bara sekunder efter det att Torontomålvakten Frederik Andersen gjort en storstilad räddning.

– När en målvakt gör en sådan räddning får killarna extra energi, säger Nylander.

Morgan Rielly håller med.

– Det var en bra match, kul att spela och kul att titta på. Det var ett bra sätt att inleda säsongen, säger han.

– Det finns en del saker vi kan förbättra och det kommer vi att prata om i morgon, men att börja säsongen med en seger är alltid en skön känsla.

Martin Yngve/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons