Frågorna inför januaris transferfönster

Den 2 januari öppnar fotbollens internationella transferfönster igen och det blir tillåtet med övergångar mellan storklubbarna. Här är spelarna och lagen som letar svar på sina transferfrågor.
Det internationella transferfönstret stänger den 1 februari.
Publicerad 1 januari 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Vart är du på väg Leo? Stannar stjärnan i Barcelona? Arkivbild.
Vart är du på väg Leo? Stannar stjärnan i Barcelona? Arkivbild.Foto: Joan Monfort/AP/TT

+ David Alaba, Bayern München:

Bayern Münchens stjärnback David Alaba är väldigt sugen på att lämna den tyska storklubben han kom till som 16-åring. Österrikarens kontrakt går ut i sommar, och Bayerns styrelseledamot Oliver Kahn har varit tydlig med att 28-åringen inte stannar.

– Vi erbjöd David ett väldigt förmånligt kontrakt som han bara behövde skriva på. Men han och hans agent Pini Zahavi vill inte gå i den riktningen. Tydligen letar de efter en ny klubb, och det får vi acceptera, sade Kahn till Bild.

+ Dele Alli, Tottenham:

I dagarna lämnade Thomas Tuchel tränarjobbet i Paris SG, och det är ingen hemlighet att Mauricio Pochettino kommer ta över. Dele Alli i Tottenham, som tidigare tränades av argentinaren i Londonklubben, ser ut att vilja lämna och Pochettino verkar nappa. Engelsmannen har fått snålt med speltid under José Mourinhos ledning denna säsong.

+ Georginio Wijnaldum, Liverpool:

Den nederländska mittfältaren ryktades redan i somras till Barcelona, efter att landsmannen Ronald Koeman tagit över den spanska storklubben som ny tränare. 30-åringens kontrakt går ut i sommar, och Liverpool vill skriva ett nytt avtal med mittfältaren – som själv dock vill vänta. Sky Sports skriver att Wijnaldum vill vänta med att skriva ett nytt kontrakt tills han får en klarare syn på vad Barcelona vill.

+ Alex Morgan, klubblös:

USA:s stora anfallsstjärna klargjorde i mitten av december att hon lämnar WSL-klubben Tottenham efter årsskiftet, bara ett halvår efter att hon anslöt till klubben. Morgan återvänder till den amerikanska ligan, men till vilket lag är inte klart än. Det senaste laget hon representerade i USA var Orlando Pride (2017–2020), och det har spekulerats i att hon kommer återvända till NWSL-klubben.

+ Arsenal:

Efter en katastrofal inledning på säsongen letar Premier League-klubben efter förstärkningar. Framförallt saknas en kreativ kraft på mittfältet och någon som kan stabilisera försvaret. Ett namn som ryktas vara intressant för Arsenal är Borusisa Dortmunds mittfältare Julian Brandt.

+ Atletico Madrid:

Det spanska storlaget Atletico Madrid letar desperat efter en ny högerback, och tittar mot de brittiska öarna. Arsenals Ainsley Maitland-Niles och Chelseas Marcos Alonso ska vara intressanta för Atletico. Lagets ordinarie högerback Kieran Trippier stängdes i dagarna av tio matcher. Detta för att han i bettingsyfte informerade sina vänner om sin övergång till Madrid-klubben innan allmänheten fick reda på det, något som är förbjudet. Trippier kom från Tottenham sommaren 2019.

+ Lionel Messi, Barcelona:

Argentinaren försökte lämna Barcelona redan i somras, men fick ge sig när klubben vägrade släppa honom utan att få betalt i mångmiljardklassen. Han förväntas inte flytta på sig i vinter, heller men från och med 1 januari kan han börja förhandla med andra klubbar för en övergång kanske till sommaren. Många spekulerar i att Messi skulle kunna återförenas med sin förre tränare Pep Guardiola i Manchester City.

Cesar Fältskär/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.