Notiser Resor v 53

Publicerad 2 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Jan Kyrk.
Jan Kyrk.Foto: Anna Rut Fridholm

Citatet

”Vi ser en tydlig trend att många väljer att boka en egen kupé, för sig själv eller sina närmaste.”

Jan Kyrk, affärschef på SJ, i ett pressmeddelande med anledning av att bokningarna av nattåg har ökat.

Orden som britterna har tröttnat på

Reser du så småningom till Storbritannien ska du undvika att använda dessa ord: "social distance", "rule of six" och "new normal". Enligt en undersökning från hotellbokningssajten Hotels är det de uttrycken som folk vill lägga till handlingarna inför det nya året. De har även tröttnat på personer som Donald Trump och de brittiska politikerna Dominic Cummings och Matt Hancock, samt dagliga presskonferenser kring pandemin. Nästan hälften av de 2 000 britter som tillfrågades ser fram emot att kunna börja semestra igen 2021.

En skylt med information om social distans sätts upp på en pub i London.
En skylt med information om social distans sätts upp på en pub i London.Foto: Frank Augstein/AP/TT

Padel nytt dragplåster för att resa

Sporten som är en blandning mellan tennis och squash, padel, sprider sig som en löpeld genom Europa och i Sverige. Bara i vårt land finns 485 000 registrerade utövare jämfört med 34 000 för tre år sedan, enligt Padelförbundet. Detta har även resebranschen snappat upp och flera hotell och researrangörer satsar på den nya flugan. Bland dem finns resebolaget Ving, som inför specifika padelresor i sitt program under 2021.

Sporten padel ska locka resenärer.
Sporten padel ska locka resenärer.Foto: Shutterstock

Visste du att...

...den italienska ön Ischias högsta berg, Monte Epomeo, utgörs av en slocknad vulkan och når 788 meter över havet? Den vulkaniska jorden är bördig, med vin-, vete, citrus- och olivodlingar på sluttningar och fält. Här finns också några av de äldsta och främsta termiska baden i världen. Ön är ett välbesökt turistmål, känt för sitt behagliga klimat och de många varma källorna.

Källa: Ne.se, Condé Nast Traveller.

Den lilla halvön Sant' Angelo på ön Ischia är en stor turistmagnet.
Den lilla halvön Sant' Angelo på ön Ischia är en stor turistmagnet.Foto: Shutterstock
TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.