Larry King har lämnat intensiven

Publicerad 5 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Larry King. Arkivbild.
Larry King. Arkivbild.Foto: Andy Kropa/AP/TT

Covid-19-drabbade Larry King behöver inte längre intensivvård. Den 87-årige tv-veteranens tillstånd har förbättrats: han andas nu för egen maskin och har flyttats till en annan vårdavdelning på ett sjukhus i Los Angeles, uppger hans talesperson för Billboard.

Det var på nyårsafton som CNN:s legendariska intervjuare först behövde intensivvård för sjukdomen. Han har länge brottats med hälsoproblem och tillhör flera riskgrupper. Han har diabetes, har drabbats av flera hjärtattacker och har behandlats för lungcancer. 1987 genomgick han dessutom en femfaldig bypassoperation.

King ledde CNN-programmet "Larry King live" i 25 år, fram till 2010. I över 6 000 avsnitt intervjuade han alltifrån presidentkandidater och idrottare till kändisar och filmstjärnor.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.