Partimedlemmar i L: "Lämna regeringssamarbetet"

Lämna regeringssamarbetet och återvänd "hem till borgerligheten", skriver 120 partimedlemmar i Liberalerna i en debattartikel i Expressen.
Publicerad 3 januari 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Nyamko Sabuni (L) tog över posten som partiledare 2019, då var januariavtalet redan slutet. Arkivbild.
Nyamko Sabuni (L) tog över posten som partiledare 2019, då var januariavtalet redan slutet. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Liberalernas väljare gillar inte att partiet samarbetar med Socialdemokraterna och Miljöpartiet – så förklarar debattörerna det låga väljarstödet som under lång tid, sedan valet, legat under riksdagsspärren.

I debattartikeln uppmanas partistyrelsen att att snarast sammankalla ett partiråd för att ta beslut i regeringsfrågan.

"Vi anser att Liberalerna bör återvända till andra borgerliga partier och med dem forma en gemensam vision inför valet 2022," skriver de 120 partimedlemmarna.

Artikelförfattarna skriver att de står bakom partiledaren Nyamko Sabuni och att syftet med artikeln är att visa att man ger sitt stöd till en kursändring inför valet 2022.

"Vi står ideologiskt närmare de övriga borgerliga partierna än de socialistiska. Sakpolitiskt råder nära samsyn inom t ex arbetsmarknads-, kriminal-, migrations-, sjukvårds-, energi-, försvars-, skatt- och företagspolitik," skriver de vidare.

De hänvisar även till en mätning från Demoskop som visar att en majoritet av Liberalernas väljare hellre ser Ulf Kristersson än Stefan Löfven som statsminister.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.