Ägarna godkänner bilaffär

Publicerad 4 januari 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Klart med sammanslagning av Peugeot och Fiat Chrysler. Arkivbild.
Klart med sammanslagning av Peugeot och Fiat Chrysler. Arkivbild.Foto: Luca Bruno/AP/TT

Peugeots ägare PSA godkänner sammanslagningen med Fiat Chrysler (FCA). Även FCA:s ägare säger ja och därmed är alla pusselbitar lagda till storaffären som skapar världens fjärde största biltillverkare.

Den nya skapelsen med 14 bilmärken går under namnet Stellantis. Sedan tidigare har affären fått tummen upp av konkurrensmyndigheterna.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.