Rappare spås lysande framtid av BBC

Publicerad 7 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Pa Salieu. Pressbild.
Pa Salieu. Pressbild.Foto: Warner Music UK

Den brittiske rapparen Pa Salieu kommer att vara årets största stjärnskott. Åtminstone om man får tro BBC som rankar honom högst på sin årliga talanglista.

23-årige Pa Salieu blandar stilar som dancehall och drill med trummor från sitt gamla hemland Gambia. I sina texter beskriver han den hårda verkligheten i sin hemstad Coventry.

Till BBC säger han att han vill vara en röst åt alla som saknar en egen i dagens Storbritannien. Men det hade kunnat vara väldigt annorlunda. 2019 blev han skjuten i huvudet utanför en en pub i Coventry.

– "Gängrelaterat. Drive by-skjutning." Tro mig, hela uppfattningen om mig hade varit annorlunda just nu. Du skulle aldrig ha hört talas om mig, säger han.

Den årliga "Sound of"-listan röstas fram av musikkritiker och branschrepresentanter. Tidigare år har namn som Sam Smith, Michael Kiwanuka, Ellie Goulding och Adele stått högst på listan.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.