Hofmann bakom sanslös vändning

Publicerad 8 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Jonas Hofmann, vänster, låg bakom Mönchengladbachs vändning hemma mot målvakten Manuel Neuers Bayern München.
Jonas Hofmann, vänster, låg bakom Mönchengladbachs vändning hemma mot målvakten Manuel Neuers Bayern München.Foto: Martin Meissner/AP/TT

Två mål på sex minuter gav serieledaren Bayern München ett stadigt grepp om Bundesligamötet borta med Mönchengladbach.

Då fick Jonas Hofmann ordning på grejerna – och regisserade hemmalagets vändning från 0–2 till 3–2.

28-åringen satte 1–2-målet i 35:e minuten och tio minuter senare fick han in kvitteringen.

Tidigt i andra låg Hofmann bakom målet som fullbordade vändningen och säkrade fullpoängaren. Mittfältaren jobbade fram bollen till Florian Neuhaus. Avslutet? Det skickade 23-åringen upp i krysset bakom målvakten Manuel Neuer.

Bayern München toppar den något haltande tabellen på 33 poäng men kan tappa serieledningen om Leipzig vinner hemma mot fyran Dortmund på lördagen. Mönchengladbach, med svenske backen Oscar Wendt, är sjua på 24 poäng.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.