Spanskt jättebeslag av ecstasy

Publicerad 9 januari 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Hundratusentals ecstasytabletter har beslagtagits i Spanien. Arkivbild från ett helt annat beslag.
Hundratusentals ecstasytabletter har beslagtagits i Spanien. Arkivbild från ett helt annat beslag.Foto: Australisk polis/AP/TT

Det hittills största beslaget av syntetiska droger har gjorts i Spanien, där 827 000 ecstasytabletter hittats.

Polisen slog till mot "den huvudsakliga internationella kriminella organisationen bakom produktion och utbud av merparten av de syntetiska drogerna i Spanien", meddelar polisstyrkan Guardia Civil och den nationella polisen i ett gemensamt uttalande.

I organisationen fanns personer från Spanien, Nederländerna, Rumänien, Colombia och Italien. Elva har gripits och misstänks för narkotikahandel och för att tillhöra en kriminell organisation.

Samtidigt beslagtogs även 76 kilo amfetamin, 39,5 kilo metamfetamin och 217 liter flytande amfetamin som skulle räcka till att tillverka 738,5 kilo amfetamin. Dessutom hittades närmare 400 kilo hasch och marijuana.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.