Biden vill ha ex-diplomat som ny CIA-chef

Publicerad 11 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
William Burns. Arkivbild.
William Burns. Arkivbild.Foto: Saurabh Das/AP/TT

Han har tidigare varit karriärdiplomat och vice utrikesminister. Nu kommer William Burns att nomineras till chef för USA:s säkerhetstjänst CIA, meddelar den tillträdande presidenten Joe Bidens team.

Burns har 33 år som amerikansk diplomat bakom sig. Han har bland annat varit ambassadör i Ryssland och ledande förhandlare i de hemliga samtal som ledde fram till kärnenergiavtalet med Iran. För närvarande är han chef för tankesmedjan Carnegie Endowment for International Peace.

Nomineringen måste godkännas av senaten, där Bidens parti har en knapp majoritet.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.