Annons

Amanda Lind om RF:s begäran

Publicerad 19 januari 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Idrottsminister Amanda Lind (MP). Arkivbild.
Idrottsminister Amanda Lind (MP). Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Riksidrottsförbundet har nu lämnat in en begäran till regeringen om ekonomiskt stöd till idrotten för 2021. Och kravet ligger på minst 2-4 miljarder kronor.

– Jag betvivlar inte att det kan handla om den storleksordningen. Idrotten har lidit väldigt stora förluster, säger idrottsminister Amanda Lind (MP) till Radiosporten.

Annons

– Nu ska jag sätta mig in i underlaget och frågan ska diskuteras mellan partierna.

Idrotten fick 1,5 miljarder kronor för tre kvartal 2020 (april till december) och har lovats motsvarande pengar för januari och februari i år. Pengarna har gått till intäktsbortfall.

RF-basen Björn Eriksson sade till TT i förra veckan att en del av den svenska idrottsrörelsen inte har något större intäktsbortfall under coronapandemin men har ett stort omställningsbehov vilket RF vill avsätta pengar till.

– Vi har stöttat idrotten och svarat upp mot vad de efterfrågat under 2020. Och jag ser att regeringen vill stötta idrottsrörelsen framåt, så klart, säger Lind.

Ingela Ahlberg/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons