Greta Thunberg på årets första Sverigefrimärke

Publicerad 12 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Greta Thunberg blir ett av motiven på årets första Sverigefrimärken. Arkivbild.
Greta Thunberg blir ett av motiven på årets första Sverigefrimärken. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Greta Thunberg blir ett av motiven på årets första Sverigefrimärken. De nya frimärkena har temat värdefull natur, miljö och Göteborg.

Frimärkena är illustrerade av Henning Trollbäck och fokuserar på miljön och de miljökvalitetsmål som Sveriges riksdag har satt upp för att bevara Sveriges unika natur för kommande generationer.

Frimärkena visar upp utvalda miljöer ur den svenska naturen som målen ska värna extra mycket om till exempel storslagna fjäll med rik fjällflora, en levande skog och ett rikt odlingslandskap.

Dessutom släpps motiv från Göteborg, illustrerade av lokala konstnärer i samband med att Göteborg firar 400 år. Stadens firande uppmärksammas med fem frimärken baserade på förslag som göteborgare skickat in och som sedan har illustrerats av lokala konstnärer.

Årets första Sverigefrimärken lanseras den 14 januari 2021.

Petronella Uebel/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.