Corona skapar flyttkaos i alpina världscupen

Publicerad 13 januari 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Hahnenkammrennen ska genomföras som planerat i Kitzbühel om inte coronapandemin sprids ytterligare. Arkivbild.
Hahnenkammrennen ska genomföras som planerat i Kitzbühel om inte coronapandemin sprids ytterligare. Arkivbild.Foto: Gabriele Facciotti/AP/TT

Smittspridningen av corona i Schweiz flyttade veckans störtlopp och slalom från Wengen till Kitzbühel. Det skulle innebära att den österrikiska alporten skulle få herrtävlingar två helger i rad.

Men nu avsäger sig Kitzbühel veckans tävlingar, helgens två slalomtävlingar, varav det ena är Wengens slalomtävling.

De två slalomtävlingarna flyttas i stället till Flachau i Österrike.

Skälet till flytten är ett coronautbrott i Kitzbühelområdet. Bland annat finns 17 misstänkta fall av den brittiska covid-19-mutationen.

Coronatester ska nu göras i hela området och om de inte visar på någon ytterligare smittspridning ska nästa veckas tävlingar i Kitzbühel genomföras som planerat, med det spektakulära störtloppet Hahnenkammrennen, ett super-G samt det flyttade störtloppet från Wengen, Lauberhornrennen.

Ingela Ahlberg/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.