Katy Perry firar Pokémons 25-årsjubileum

Publicerad 13 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Katy Perry gör samarbete med Pokémon. Pressbild.
Katy Perry gör samarbete med Pokémon. Pressbild.Foto: Universal Music Group

Katy Perry blir en del av Pokémons 25-årsjubileum, ett evenemang som går under namnet P25 och ska pågå under hela 2021. Pokémon och Universal utlovar en serie globala aktiviteter för att fira att spelet och figurerna i Pokémon nu funnits i 25 år.

"Pokémon har varit en del av mitt liv sedan jag började spela spelen på mitt Gameboy, bytte Pokémonkort på rasterna och sedan började jaga dem i Pokémon Go. Jag har till och med besökt Pokémoncaféet i Japan när jag varit på turné", säger sångerskan i ett pressmeddelande.

Exakt hur samarbetet ser ut och när och hur Katy Perry ska framträda under jubileumsåret är ännu inte offentliggjort. Det här blir dock inte första gången Perry medverkar i spelsammanhang. När "Sims 3" släpptes framträdde hon i spelet och spelade även in en version av "Last friday night" på simmarnas språk "simlish".

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.