Annons

Kulusevski tillbaka – poängsuccé i cupen

Dejan Kulusevski var tillbaka i Juventus startelva – och slog till direkt.
Svensken stod för ett mål och en framspelning i 3–2-segern, efter förlängning, mot Genoa i italienska cupen.
Publicerad 13 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Dejan Kulusevski placerar in Juventus första mål i segern mot Genoa i italienska cupen.
Dejan Kulusevski placerar in Juventus första mål i segern mot Genoa i italienska cupen.Foto: Marco Alpozzi/AP/TT

Efter fyra matcher på bänken fick Dejan Kulusevski chansen från start i Juventus seger i det italienska cupmötet med Genoa.

Då slog den svenske landslagsspelaren till direkt.

Annons

Redan i den andra minuten placerade 20-åringen, efter pass från Giorgio Chiellini, in ledningsmålet bakom gästernas målvakt Alberto Paleari.

21 minuter senare var det dags igen för Kulusevski – och den här gången agerade han i rollen som framspelare. I 23:e minuten serverade han anfallskollegan Alvaro Morata till 2–0.

Något segerryck som säkrade avancemang till kvartsfinal blev det dock inte. Genoas Lennart Czyborra reducerade bara fem minuter senare och i 74:e minuten kvitterade Filippo Melegoni. I stället var det inhopparen Hamza Rafia som avgjorde för Juventus när han gjorde 3–2 efter en kvart av förlängningen.

I toppen av Serie A-tabellen jagas serieledaren Milan av Milano-kollegan Inter. Nu ställs fotbollsrivalerna mot varandra också i kvartsfinalen i cupen – det såg Romelu Lukaku till när han i den 119:e minuten satte Inters avgörande 2–1-mål i förlängningen borta mot Fiorentina.

Milan och svenske stjärnan Zlatan Ibrahimovic säkrade avancemang via en tidigare straffseger mot Torino.

Även Napoli, sexa i ligan, får spela vidare då hemmamötet med Empoli slutade med en 3–2-seger. Andrea Petagna avgjorde i 77:e minuten.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons