Kultur och nöje

De kan få Borås Tidnings debutantpris

Annika Norlin är en av fem debutanter som har chans att få Borås Tidnings debutantpris. Arkivbild.
Foto: Jessica Gow / TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje Annika Norlin finns bland de nominerade till Borås Tidnings debutantpris. Bland fjolårets rekordmånga debutanter har juryn valt ut en novellsamling, två diktsamlingar och två romaner.
PREMIUM

Debutanterna presenteras i Borås Tidning : Norlin, som även blev nominerad till Augustpriset, har nu chans att i stället få debutantpriset för sin uppmärksammade novellsamling "Jag ser allt du gör". Den ställs mot Hanna Johanssons roman "Antiken", om tre kvinnor som semestrar på en grekisk ö, och Donia Salehs roman ”Ya Leila”, en roman om ung vänskap och maktrelationer.

Erik Lindman Mata är nominerad för sin självbiografiska långdikt ”Pur” och Arazo Arif för diktsamling ”mörkret inuti och fukten”.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Kultur och nöje

Molly Sandén till Storsjöyran

Molly Sandén är bokad till Storsjöyran i sommar. Arkivbild.
Foto: Christine Olsson/TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje

Storsjöyran vågar satsa på festival i sommar – trots pandemin. Årets första artistsläpp till festivalen i Östersund består av en trio svenska artister: Molly Sandén, Jakob Hellman och Fricky.

"Vi hoppas och tror att vi ska kunna genomföra en festival 2021 och förbereder oss för det bland annat genom att boka nya artister", säger Yrans vd Andréa Wiktorsson i ett pressmeddelande.

Storsjöyran ska enligt planerna äga rum 30 juli–1 augusti. Förra året meddelades det att även Lars Winnerbäck, Magnus Uggla och The Ark med flera ska spela på festivalen.

Kultur och nöje

Här är vårens bästa barnböcker

Läsglädje för de minsta – här är några av vårens mest spännande böcker. Arkivbild.
Foto: Vilhelm Stokstad/TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje Filosofiska funderingar, fantasyfinaler och realistiska skildringar av unga afghanska flyktingars tuffa liv. Här är några av vårens mest spännande böcker för barn och unga.

Samhällsfrågor

"Prinsen av Porte de la Chapelle" av Annelie Drewsen

Annelie Drewsen har intervjuat afghanska ungdomar i Frankrike och tar sig an denna brännande samtidsfråga. Efter tre år i Sverige måste Salar fly, för att inte skickas tillbaka till Afghanistan. Han gör en farlig resa genom Europa och hamnar i ett provisoriskt tältläger vid Porte de la Chapelle i Paris. Om en tuff vardag där vuxenvärlden har vänt de unga ryggen.

"Mitt käraste gyllene barn" av Christina Wahldén

Den första svenska kapitelboken om Förintelsen för mellanstadiebarn berättar med ett varmt och inkännande språk om en sjuårig flicka som smugglades ut ur gettot i Warszawa. Det är Kaja Finklers historia, som hoppas att dagens unga ska våga protestera när de ser ondska. Boken är en del i Wahldéns prisade trilogi om andra världskriget i Sverige.

"Skiter i" av Hanna de Canesie

Miras mamma har inget jobb och hennes styvpappa är våldsam. Själv har hon en trasig mobil och skor med hål. Det här är en bok om unga som lever i relativ fattigdom, och som lockas in på fel vägar. Det handlar om klass och genus – och om en tjej som försöker stå upp för sig själv även när omständigheterna är svåra.

Filosofiska funderingar

"Ingenting och allt" av Naima Chahboun & Magdalena Cavallin

Poeten Naima Chahboun barnboksdebuterar med en bok om existentiella frågor, som är särskilt aktuella i dessa tider. "Hur började allt?" och "vad betyder oändligt?" är några av funderingarna i denna poetiska bok. I de existentiella frågorna kan barn och vuxna mötas på jämlik nivå, menar Chaboun, och den här boken är en bra utgångspunkt för att filosofera tillsammans.

"Didi och Gogo väntar på bussen" av Anna Höglund

När Didi och Gogo väntar på bussen är det med en dynamik som påminner om den i Samuel Becketts klassiker "I väntan på Godot". Även här står väntan i fokus, och i längden ställer veteranen Höglund också frågor om livets absurditet och mening. Kanske är väntan livets mening, undrar hon?

Bortom schablonerna

"Frallan möter Frallan" av Lisen Adbåge och Sara Ohlsson

Frallan går på lågstadiet där hon har en superhjälteklubb med sin kompis Ester. Hon har också en egen och frisk blick på världen. I den här boken möter hon en ny kille i klassen – som också heter Frallan, och som tycker att han borde vara den enda Frallan i skolan. Serien tar sig an det som är viktigt i barns liv, med fniss men också ett inkännande allvar.

"Skrattar sist. Paola Persson Peroni". Av Emi Guner. Illustrationer av Maja Säfström

Paola är född till häxa vilket enligt hennes mamma bara innebär "kvinnor med ovanliga begåvningar". Hon är en smart tjej som älskar ord, och som ofta grubblar på olika saker. Serien om henne lyfts också av Maja Säfströms svartvita illustrationer, som fångar Paolas finurliga personlighet.

"Queera tider" av Edward Summanen och Adrian Malmgren

Vilka frågor är mest aktuella inom den västerländska queerkulturen? Det tar den nya boken "Queera tider - hbtqi då och nu" upp för unga läsare. Boken går igenom hur synen på personer som bryter mot normer kring kön och sexualitet har förändrats under historiens gång. Den är också en guide över vad som gäller i dag för rättigheter och begrepp.

Fantasy

"Segraren" av Karin Erlandsson

Den fjärde och sista delen i fantasyserien "Legenden om ögonstenen" är här. "Segraren" nominerades till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris 2020. Det gjorde också den första boken i serien, "Pärlfiskaren", där äventyret om Miranda börjar. Som den allra bästa pärlfiskaren har hon målet inställt på den mytomspunna ögonstenen.

För de minsta

"Glad" av Lotta Olsson och Emma Adbåge

En bok om den bästa dagen, när skrattet studsar upp från magen. Duons serie om små barns stora känslor är denna gång smittande levnadsglad.

"Mina husdjur" av Nils Andersson och Erik Svetoft

En myllrande bok, där fisken diskar disken, en gris hoppar blindbock och en bock kastar gris. Huset är befolkat av kossor, undulater, myrslokar och alligatorer som presenteras i ett rimmande och lekfullt flöde utan paus.

”Farväl” av Anders Holmer

Denna ordlösa berättelse om förlust är baserad på egna erfarenheter. Efter ett samtal med sin mamma ger sig barnet i boken ut på en lång, strapatsrik resa, som bland annat rör sig i det undermedvetna. De fantasieggande och finstämda bilderna handlar om vanmakt, acceptans och försoning.

Elin Swedenmark/TT

Boken 'Farväl' är en ordlös berättelse om sorg och acceptans. Pressbild.
Boken "Farväl" är en ordlös berättelse om sorg och acceptans. Pressbild.
Foto: Anders Holmer

FAKTA

Fakta: Fler spännande böcker

"Vem har sagt något om kärlek" av Elaf Ali

Hur är det att ha helt andra regler än ens kompisar, att inte få klä sig som man vill och inte få bli kär? En bok som ger en inblick i ett liv där kvävande hedersnormer styr.

"Nattkorpen" av Johan Rundberg

Den första delen i en ny fantasytrilogi om barn på samhällets botten i 1800-talets Stockholm.

"Familjen Knyckertz och gipskattens förbannelse" av Anders Sparring och Per Gustavsson

En förbannelse gör att den vanligtvis så tjuvaktiga Kriminellen blir allt hederligare, medan Ture som aldrig stjäl blir alltmer förhärdad. Nu kommer femte boken om familjen Knyckertz, som årets julkalender baseras på.

"Himlabrand" av Moa Backe Åstot

Hur är det att vara gay och same? En debutroman som både handlar om ungdomskärlekens vibrerande styrka och som undersöker hur en ny generation samer vill definiera sin identitet själva, på nya vis.

"Godmorgon Roj" av Ellen Karlsson och Lisen Adbåge

Charmiga pekböcker om lille Roj och hans pappas kvälls- och morgonbestyr, med hög igenkänning för småbarnsföräldrar.

Kultur och nöje

Filmrecension: Grävare att tycka om

Änkan Edit Pretty (Carey Mulligan) är övertygad om att det ligger något storslaget begravt på hennes ägor i 'The dig'. Pressbild.
Foto: Larry Horricks
Kultur och nöje
Kultur och nöje En amatörarkeolog och en envis änka är säkra på att det ligger en skatt begraven. Carey Mulligan och Ralph Fiennes är båda lysande i denna sanna historia.

Låter det negativt att säga att en film är sympatisk?

Jag tycker inte det, det är långt ifrån det där med att man säger "intressant" om en film som man egentligen inte tycker om. "The dig" är en sympatisk film, den berättas i ett långsamt, metodiskt tempo, den skildrar människor som man som åskådare lär sig tycka om, den tar utan stora åthävor upp ämnen som klasskillnader och klassförakt och den berättar om undertryckta känslor som aldrig får blomma ut. Dessutom är den oerhört vacker.

I England är tydligen den sanna historia som ligger bakom mycket välkänd. 1939 gav änkan Edith Pretty i uppdrag till amatörarkeologen Basil Brown att gräva ut de stora jordhögar som fanns nära hennes hem i Sutton Hoo i grevskapet Suffolk. Hon hade en känsla av att någonting stort dolde sig där. Brown upptäckte att det fanns ett gammalt forntida skepp begravt i jorden. När ryktet om detta spreds kom herrar från bland annat British Museum i London och ville ta över. Men Pretty höll fast vid Brown och krävde att han skulle få fortsätta. När utgrävningen var klar fann man förutom skeppet en skatt som numera finns att se på British Museum, dit Edith Pretty skänkte den.

Ralph Fiennes spelar Brown, Carey Mulligan spelar Pretty. Båda är lysande. Fiennes är mycket övertygande som den ständigt piprökande arbetarklassmannen, Mulligan visar än en gång vilken utmärkt skådespelare hon är som den sjukliga men envisa överklasskvinnan. I filmen antyds att det fanns en lätt romantisk dragning mellan dem, men det blir inte mer än blickar. Här finns också en romantisk sidostory mellan Prettys kusin och hustrun till en av medhjälparna från London. Denna sidostory kan kännas lite off, men jag köper den. Till plussidan hör också Mike Eleys oerhört vackra foto.

Filmen utspelas mot en fond av det annalkande kriget, som märks inte minst på de allt oftare uppdykande stridsplanen ute på övning. Men snälla översättare på Netflix, det är helt fel att översätta "the great war" med "första världskriget". Handlingen äger rum före krigsutbrottet, ingen kunde veta att det verkligen skulle bli ett krig och definitivt inte att det skulle bli ett nytt världskrig. Ta lärdom och gör om.

Gunnar Rehlin/TT

Carey Mulligan och Ralph Fiennes spelar de sympatiska huvudrollerna i den lika sympatiska 'The dig'. Pressbild.
Carey Mulligan och Ralph Fiennes spelar de sympatiska huvudrollerna i den lika sympatiska "The dig". Pressbild.
Foto: Larry Horricks

FAKTA

Fakta: The dig

Genre: Drama

Premiär: 29 januari 2021 på Netflix

I rollerna: Carey Mulligan, Ralph Fiennes, Lily James med flera

Regi: Simon Stone

Speltid: 1 timme 52 minuter

Betyg: + + +

Kultur och nöje

Bråket blev för mycket för Bianca Ingrosso

Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso är aktuella med ytterligare en säsong av 'Wahlgrens värld'. Arkivbild.
Foto: Jessica Gow/TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje Medlemmarna i familjen Wahlgren-Ingrosso är vana vid att visa upp alla sidor av sig själva i tv – men under den nionde säsongen av "Wahlgrens värld" får Bianca Ingrosso nog.
– Det är första gången jag har tagit av mig mikrofonen och bara gått ifrån en inspelning, säger hon.

De är överallt. Pernilla Wahlgrens matlagningsprogram "Yes chef" har precis visats på Discovery plus. I februari dyker hon upp som programledare för SVT:s Melodifestivalen, och deltar därefter i expertpanelen för TV4:s nya helgsatsning "Masked singer Sverige".

– Jag väntar bara på att TV3 ska ringa nu, säger Pernilla Wahlgren och skrattar.

Bianca Ingrosso syns som jurymedlem i TV4:s "Talang" och har fullt upp på influerarfronten. Nu är det dags för ytterligare en vända av "Wahlgrens värld".

Klippa bort

Under 2016 blev tillståndet "omgiven av kameror" det nya normala för familjen, när den första delen av realityprogrammet började spelas in. Nu har produktionsteamet nästan blivit som en del av familjen.

– Jag brukar driva om det, att jag nästan skulle kunna ha samlag framför dem. Så bekväm är jag med att ha dem i alla faser i mitt liv, säger Bianca Ingrosso.

Familjen är bland annat känd för sin frispråkighet – men även om man heter Bianca Ingrosso kan det bli för mycket. I trailern till den nya säsongen visas ett känslosamt bråk mellan mor och dotter, där Bianca Ingrosso bland annat utropar "jag är inte din dotter längre, du är inte min mamma".

Nu berättar hon att den delen kan strykas ur programmet.

– Jag funderar på om man ska ta bort det, för det var så pass grovt. Det är första gången jag har tagit av mig mikrofonen och bara gått ifrån en inspelning, berättar hon.

Anledningen till att hon vill ta bort klippet är inte på grund av bråket i sig, det har blåst över för länge sedan. Det handlar snarare om en oro för hur följarna ska reagera.

– Det är sådana saker som är jobbiga, när man bråkar om någonting som är lite på ytan, men oerhört privat. Man vill helst inte att någon ska ha åsikter om det i efterhand, för de vet ingenting om det, säger Bianca Ingrosso.

"Visar fel och brister"

Pernilla Wahlgren säger att hon förstår att följare tycker till om privata detaljer från familjens liv, eftersom det trots allt visas på tv.

– Nu var det ett bråk som Bianca tyckte var jobbigt att titta på, då har hon eller jag alltid rätt att säga "det där var för privat, det känns inte rätt". Ska man göra ett sådant här program går det inte att man sitter och mår dåligt efteråt", säger Pernilla Wahlgren.

Den nya säsongen följer också hur Pernilla Wahlgren köper ny mark för att bygga hus på, skildrar Benjamin Ingrossos födelsedag och flera toppar och dalar i familjens liv.

– Vi visar oss med så många fel och brister, men jag tror att det också är anledningen till framgången. Att vi har varit så transparenta som vi har varit, säger Pernilla Wahlgren.

Om det inte hade varit för pandemin hade Pernilla Wahlgren varit ute på turné just nu med förställningen "Pernilla Wahlgren har hybris". I stället har hon arbetat med flera tv-program.

– Melodifestivalen hade jag inte kunnat göra om jag hade gjort min show, då hade jag stått på scenen då. Men man får ta det negativa med det positiva, säger hon.

Sofia Sundström/TT

FAKTA

Fakta: "Wahlgrens värld"

"Wahlgrens värld" följer flera medlemmar ur familjen Wahlgren-Ingrosso, främst Pernilla Wahlgren och dottern Bianca Ingrosso.

Den första säsongen hade premiär 2016.

Nu är det dags för den nionde säsongen av serien, som har premiär den 28 januari på Discovery plus.

Kultur och nöje

Elliot Page skiljer sig

Emma Portner och Elliot Page går skilda vägar. Arkivbild.
Foto: Richard Shotwell/AP/TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje

"Juno"-skådespelaren Elliot Page skiljer sig från hustrun Emma Portner efter tre års äktenskap, uppger NME.

I ett gemensamt uttalande skriver det kanadensiska paret att de har fattat det "svåra beslutet att skiljas" efter att ha levt separerade sedan förra sommaren.

Elliot Page gick ut offentligt med att han var transperson i december 2020 och bytte i samband med det förnamn från Ellen till Elliot.

"Hej vänner! Jag vill dela med mig till er att jag är trans. Mina pronomen är 'he/they' (motsvarande han/hen på svenska) och mitt namn är Elliot. Jag känner mig lycklig över att skriva det här. Att vara här. Att vara på den här platsen i livet", skrev skådespelaren då på sociala medier.

Elliot Page slog igenom i filmen "Juno" från 2007, för vilken han Oscarnominerades. Han har även spelat i filmer som "Inception" och medverkar i "Umbrella academy" på Netflix. Emma Portner är koreograf och paret fick ursprungligen kontakt med varandra via Instagram.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Betsson

Om Betsson casino online

Betsson Många känner idag till att Betsson är en av Sveriges och Nordens största portal för spel i olika former bland annat casinospel, betting och odds, lotter och bingo, och är man i Finland så känner de flesta till pikakasino (casinon utan registrering, på finska) som samlar de mest populära på en och samma sajt och som inte kräver registrering. Betsson är ett svenskt bolag och huvudkontoret ligger på det varma Malta.

Betsson erbjuder en hel del intressanta spel och är en stor och välkänd aktör bland många spelare i Sverige. Denna artikel kommer att handla om själva företaget Betsson men också Betssons casinospel och lyfta några av dem mest populära på sidan.

Betsson, Sveriges kanske mest populära casinoplattform

Betsson grundades redan 2001 och man drog då igång den tekniska plattformen, en teknik som var ganska ny och komplicerad då. 2002 får Betsson sin första spellicens och då i London och samma år så skapas den första hemsidan på både engelska och svenska. En viktig punkt i Betssons historia är att Betsson var en av världens första hemsidor som kunde erbjuda sina kunder livebetting, något som var väldigt nytt och blev väldigt populärt snabbt då man i realtid kunde spela på odds. Betsson blev snabbt ett av landets ledande spelbolag och sakta men säkert så introducerade man allt fler spel och även en avdelning för casino. Rätt snart öppnade man upp Betsson i flera länder och 2005 hade man redan ca 100 000 aktiva spelare på sidan till att bara ett år senare, alltså 2006 uppnå ca 400 000 aktiva spelare som just då var den mest aktiva sidan för casino och annat spel i Sverige.

Med åren så flyttar man kontoret och större delen av verksamheten från London till Malta och Betsson öppnar upp för spel i allt fler länder. Betsson är idag en väldigt populär sida för spel av alla dess slag. Casinodelen är en av dem mest populära och innehåller alla dem klassiska spelen som Texas Hold´em, Blackjack och naturligtvis Roulett. Betssons kanske populäraste spel är Poker Online om anordnar olika turneringar och liknande där man förutom pengar, kan vinna fina priser. På Casinospelens sida hittar man klassiska favoriter och nya och alla är unika på sitt sätt med olika bonusar och vinster. Dem kanske mest populära är ”The Good, The Bad And The Ugly” som naturligtvis är ett spel i klassisk westernkänsla och hela spelet känns väldigt Clint Eastwood. Money Train 2 är ett annat väldigt populärt spel liksom Rage of the Seas.

På många av spelen så finns det olika bonusar som är kopplade till olika saker, vissa av spelen har en daglig bonus medan andra har andra typer men dem allra flesta erbjuder bonusar vilket gör det extra lockande att spela. Dock finns det lite olika regler kring bonusar och vissa har ett slutdatum varför det kan vara bra att läsa på om det lite närmare. Betsson har sedan starten varit väldigt noga med att ha en tekniskt bra hemsida och spel som lockar vilket också gör att det är en av marknadens absolut största och bästa aktörer. Betsson har en fantastisk support som finns där oavsett när och som hjälper en med precis allt vad gäller sitt spelande så det känns väldigt säkert och tryggt.

Många av Betssons casinospel kan man också hitta på andra sidor men Betsson har flera av sina mest klassiska och egentillverkade spel som är otroligt populära som exempelvis ”Fury of Gods”, ”Book of Legends” eller många andra. På Betssons casinospel finns det verkligen ett spel för alla smaker och tycken, det finns otroliga 1401 bara casinospel och då ska man inte glömma alla de andra spelen vilket gör det till en variation av nöje. Betsson är en väldigt mångfacetterad sida för all slags spel och man hittar verkligen det mesta. Casinodelen är en av sidans höjdpunkter med alla dess spel som faller dem allra flesta i smaken.

Kultur och nöje

Så blir Melodifestivalen coronasäker

Melodifestivalens projektledare Anette Brattström och tävlingsproducent Karin Gunnarsson. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje Pipande avståndslarm och förinspelade repetitioner i reserv – det är några av de åtgärder som ska göra årets Melodifestival coronasäker, skriver Aftonbladet.

Sedan november har en konsult arbetat heltid med att göra varje steg i produktionen säker, enligt SVT.

– Vi förstod tidigt att vi behöver tänka in covid-19-perspektiv i alla beslut vi tar, från val av arena, till hur många vi är på scenen, till hur vi lägger upp logistiken på plats, säger Melodifestivalens projektledare Anette Brattström till Aftonbladet.

Max antal personer på scenen har minskats från åtta till sex personer, dansare måste hålla minst 1,5 meter från varandra och alla i produktionen ska bära larm som piper när de kommer för nära varandra.

Om en artist blir sjuk innan finalen visar man upp en bandad inspelning från fredagens genrep eller torsdagens repetition.

– Om någon blir sjuk tidigare än så, men kanske tillfrisknar till lördagen så får vi helt enkelt lösa repetitionerna med en stand-in, säger tävlingsproducenten Karin Gunnarsson till Aftonbladet.

Till skillnad från många andra stora tv-produktioner kommer man inte att bedriva några masstester.

– I stället arbetar vi mycket mer förebyggande med att hålla avstånd och ha god handhygien, säger Anette Brattström.

Till följd av pandemin sänds alla delar av Melodifestivalen utan publik från Annexet i Stockholm.

Kultur och nöje

Har vigt sitt liv åt Anne Frank

Mari Larsson har skrivit den första svenska boken om Anne Franks historia, biografin Jag vill inte ha levt förgäves.
Foto: Hans Jonsson
Kultur och nöje
Kultur och nöje Sedan Mari Larsson läste Anne Franks dagbok som barn har hon burit henne med sig. Nu har hon skrivit den första svenska boken om den judiska flickans liv och öde. – Jag hoppas människor ska kunna ta till sig Anne Franks historia och genom henne förstå vad som hände under nazismen, säger hon om sin bok Jag vill inte ha levt förgäves.

I boken, som är den första om Anne Frank av en svensk författare, får läsaren inte bara ta del av Anne Franks tid som gömd i ett gårdshus i Amsterdam, tillsammans med sin familj. Mari Larsson skriver även om hennes och systern Margots liv innan dess, om hennes föräldrars historia, om nazismens framväxt i Europa, om hur Förintelsen genomfördes och inte minst om vad som hände med Annes dagbok, efter att hon som 15-åring dog i koncentrationslägret Bergen-Belsen i februari eller mars 1945.

– Det tycker jag också är en väldigt viktig del av hennes historia, säger Mari Larsson.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Kultur och nöje

"Den store Gatsby" blir tv-serie

Leonardo DiCaprio spelade Gatsby i filmen från 2013. Arkivbild.
Foto: Evan Agostini/AP/TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje
PREMIUM

En tv-serie baserad på F Scott Fitzgeralds ikoniska 1920-talsroman "Den store Gatsby" är på gång, skriver Deadline.

Enligt Deadline ska serien bli en modern nytolkning av historien med fokus på New Yorks svarta befolkning vid tiden, samtidigt som den också "fångar hela majestätet hos Fitzgeralds tidlösa vision".

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL