Ghoddos övergång klipp för Östersund

Publicerad 14 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Saman Ghoddos. Arkivbild.
Saman Ghoddos. Arkivbild.Foto: Adam Davy/AP/TT

Saman Ghoddos fotbollskarriär i England fortsätter i minst drygt två år till. Brentford, topplag i Championship, har köpt loss den 27-årige förre Östersundsprofilen från franska Amiens och skrivit kontrakt med honom till 2023, med option på ytterligare ett år.

Enligt Länstidningen, som hänvisar till franska L'Equipe, blir övergången ett klipp även för Östersund som får drygt två miljoner kronor.

Malmöfödde Ghoddos, som valt att representera Iran på landslagsnivå, hamnade i Brentford i september på ett ettårigt låneavtal. Nu görs övergången permanent.

Saman Ghoddos gjorde sitt första mål för Londonklubben i FA-cupsegern över Middlesbrough i helgen och har spelat 19 matcher sedan han kom i höstas.

Brentford kvalade till Premier League förra säsongen men föll i finalen mot Fulham efter förlängning. Nu ligger laget på fjärde plats i Championship med 41 poäng efter 22 matcher. De två främsta lagen går direkt upp medan de fyra följande får kvala.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.