Sport

Hörnqvist tvåmålsskytt mot Chicago

Floridas Patric Hörnqvist, till vänster, jublar tillsammans med lagkamraten Jonathan Huberdeau, i mitten. Chicagos svenske back Adam Boqvist (nummer 27) skrinnar vidare.
Foto: Jim Rassol/AP/TT
Sport
Sport Patric Hörnqvist har fått en flygande start i nya NHL-klubben Florida. I sin andra match i Panthers-tröjan slog han till med två mål när Florida vann mot Chicago.
PREMIUM

Hörnqvist lämnade i höstas Pittsburgh för Florida.

I söndags gjorde han mål direkt i premiärmatchen när Florida besegrade Chicago med 5–2. I natt var det dags för lagen att mötas igen, och den här gången stod Hörnqvist för både 2–0-målet och det viktiga 4–4-målet, innan Florida till slut segrade med 5–4 i förlängning.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

”Gav mig själv löftet att göra allt som står i min makt”

Tom Kristensson fick fira seger i junior-VM.
Foto: M-sport
Sport
MOTORSPORT Han är världsmästare nu, Tom Kristensson. Han nådde dit genom att hålla sitt löfte.
– Jag lovade mig själv att göra allt som står i min makt, säger vinnaren i kategorin Årets genombrott på Nordöstra Skånes Idrottsgala.

Redan för fem-sex år sedan visste Tom Kristensson vad som krävdes för att vinna guld i junior-VM. Och han visste också att han inte var i närheten av att ha vad som krävdes.

– Hade någon sagt det här till mig då hade jag skrattat och vänt och gått därifrån. Det är så himla mycket som ska stämma och där var inte jag. Inte fysiskt, inte ekonomiskt, inte mentalt, säger Kristensson.

”Tog tag i det”

Resan mot VM-succé startade 2015. Kristensson hade ett riktigt succéår (etta i SverigeSerien med sex av nio möjliga segrar i SM för Volvo original) och det var då han, som han själv uttrycker det, ”tog tag i det”. Framgångarna öppnade dörrar och Kristensson erbjöds möjligheter som han inte hade haft förut.

– Jag hade sambo och skulle köpa gård. Men jag tänkte att det kan jag göra sen, gård kan jag köpa i framtiden. Rally var lite nu eller aldrig. Så jag tog hela kontantinsatsen till gården och satsade på rally.

Och sambon...?

– Två veckor senare var jag singel.

Vägde som mest 136 kilo

För att kunna hävda sig i Opel Rallye Cup (som han körde 2016 och 2017) behövde Kristensson komma i form fysiskt.

– Jag vägde som mest 136 kilo. I Opel Rallye Cup har alla identiska bilar, då spelar varje kilo roll. Jag kunde ju inte väga över 130 kilo och tävla mot killar som vägde 80 kilo. Det minsta jag kunde göra för att ge mig själv chansen var att träna, säger Kristensson.

Han lade om kosten och gav sig ut i löpspåret – och i dag har han en matchvikt på runt 80 kilo. Han gick från att vara ”en 130 kilos knubbsäl” till en förare med världsmästarfysik.

Jobbar hårt för att få ihop ekonomin

Bra fysik är en del av att bli bäst i världen, men det krävs mycket mer. Pengar, till exempel. Motorsport kräver goda ekonomiska förutsättningar – förutsättningar som Kristensson inte hade. Så han skaffade sig dem. Han jobbade stenhårt för att bygga upp ett brett kontaktnät med företag och samla in sponsorspengar.

– Jag har 50 samarbetspartners, säger Kristensson.

Inom motorsporten tvingas man ofta lägga lika stort fokus på att samla in pengar som på att köra bil ...?

– För mig har det nästan varit större fokus på att få in pengar – för att kunna fokusera mer på tävlingarna, säger Kristensson och förklarar:

– Jag har inte haft egen bil sedan 2016. Jag har åkt till tävlingarna med hjälm och overall och anlitat ett professionellt team för att ta hand om allt det andra. Det är så himla mycket att ta hänsyn till. Visst, man skulle kunna hålla ner kostnaderna lite genom att göra allt själv, men genom att betala ett team har jag kunnat lägga allt fokus på själva tävlandet.

”Inga problem – bara olika sätt att hantera utmaningar”

Samtidigt som han har gjort en imponerande resa fysiskt och jobbat hårt för att samla in pengar har Kristensson utvecklats mentalt. För honom handlar rally givetvis en hel del om segrar och framgångar, men det handlar minst lika mycket om att växa som person.

– Det ger mig så mycket, jag är inte samma människa tack vare rallyn. Jag har utvecklats enormt och blivit otroligt stark mentalt, säger Kristensson.

Han har blivit en uppskattad föredragshållare som föreläser under rubriken ”My way, att leva ett liv utan problem.”

– Det där skulle jag kunna prata om i timmar. Men den korta versionen är att jag har inga problem, inga måsten. Jag har bara olika sätt att hantera utmaningar med mina verktyg, säger Kristensson.

Han inspirerar andra – och han inspirerar sig själv. Ju mer han klarar av, desto mer lär han sig att bara se möjligheter.

– Det är ju inspirerande när man ser att jag klarade av detta. Och detta och detta och detta, säger Kristensson och berättar om sitt löfte.

– Jag gav mig själv löftet att göra allt som står i min makt, jag ska aldrig kunna säga att jag inte gjort allt jag kunnat, säger han och tillägger med ett skratt:

– Det är ju egentligen ett dumt löfte, för det finns inga begränsningar för hur mycket man kan göra.

Tom Kristensson (till höger).
Foto: M-sport

Siktar på seger i WRC 2 inom två år

JVM-guldet var en dröm som gick i uppfyllelse. Så vad gör man när drömmar blivit sanna? Lutar sig tillbaka och kopplar av?

– Nej, nej, det är framåt som gäller, säger Kristensson.

För segern i JVM fick han en fullt tävlingsklar Ford Fiesta samt 200 däck och startavgifter till fem WRC-tävlingar.

– Det är ett fantastiskt pris jag har vunnit, säger Kristensson.

– Men det är fortfarande mycket som återstår. Service, underhåll, transport, försäkring ... och så alla omkostnader med boende och resor. Det är fortfarande en rätt stor pengapåse som ska till.

Han vill inte säga för mycket om vad som händer 2021, utan nöjer sig med att berätta:

– Jag jobbar för en fortsatt VM-satsning. Jag har möten bokade varenda dag, varenda kväll.

Vad är det långsiktiga målet?

– Målsättningen är att jag vinner WRC 2 inom två år och ser en möjlighet att köra i högsta klassen, säger Kristensson och avslutar med att säga tack för 2020.

– Stort tack till alla som gjort det här möjligt, alla som står bakom mig och hjälper mig.

FAKTA

Namn: Tom Kristensson.

Ålder: 29 år (fyller 30 den 30 april).

Bor: Sjöberga, längst ner i sydväst i Hässleholms kommun.

Familj: Sambo och hund.

Yrke: Kundmottagare.

Klubb: SMK Hörby.

FAKTA

Årets genombrott

Tom Kristensson vinner kategorin Årets genombrott på Nordöstra Skånes Idrottsgala med motiveringen: ”Tom vann i FIA Junior-WRC och var redan året innan snubblande nära, en punktering i Wales gjorde att han slutade tvåa. Tom Kristensson har en unik historia i J-WRC med fem segrar under åren 2019-2020 av nio möjliga. Han har varit på pallen i samtliga tävlingar utom endär motorn gick sönder då i ledning. Har vunnit meriterande segrar i Rally Sweden, Rally Finland, Rally Sardega och senast i finalen i Rally Monza. I fjol utsågs han av FIA till ”Rookie of the year” och för detta belönades han med 15 000 euro. Med hjälp av enorm passion för sporten och en vilja av stål har 29-åringen erövrat hela världen. Det var i grevens tid han nådde sitt stora mål. Den 31 december får han nämligen inte fortsätta (i juniorklassen) då han faller får åldersstrecket.”

Nordöstra Skånes Idrottsgala premierar varje år aktiva, ledare och föreningar från Hässleholm, Osby, Östra Göinge, Kristianstad och Bromölla kommuner. I år sker prisutdelningen inte i galaform på grund av coronapandemin. Istället tillkännages vinnarna i de olika kategorierna löpande under två veckor.

Sport

Kristenssons väg till VM-guldet

Tom Kristensson.
Foto: M-sport
Sport
MOTORSPORT Inställda tävlingar och oviss väntan. Motorhaveri i Estland och tuffa förutsättningar i Italien. Vägen till VM-guldet var full av hinder – men när säsongen summerades var Tom Kristensson ”världens lyckligaste människa”.

Det var sista chansen i junior-VM för rallystjärnan Tom Kristensson, som efter säsongen 2020 faller för åldersstrecket. Och det började utmärkt med klasseger i Rally Sweden i februari. ”Vi genomförde ett perfekt rally,” kommenterade Kristensson.

Ovisst pausläge

Sen slog corona till med full kraft och rallysäsongen såväl som hela samhället hamnade i ett ovisst pausläge. Våren och sommaren kom och gick utan att Kristensson och de övriga rallyförarna kunde göra mycket annat än att vänta. Till slut blev det klart att JVM skulle fortsätta med en tävling i Estland i september.

Och det var en laddad och inspirerad Kristensson som åkte till Estland för att äntligen få köra rally igen.

– Jag hade en jättebra känsla, säger han och konstaterar att det gick strålande inledningsvis i tävlingen.

Kristensson skaffades sig ledningen – men på tredje specialsträckan var olyckan framme.

– Motorn rasade. Det var bara att bryta. Jag hade hoppats mycket på Estland och så blir det motorhaveri. Då tänkte man ju ”hur fasen ska det gå nu?”. Det var ju min sista chans i JVM, säger Kristensson.

Vann med över elva minuter

Det var bara att lämna Estland bakom sig och fokusera på nästa tävling, på Sardinien.

– Jag hade en dålig känsla från 2019, då jag inte tog en enda sträckseger på Sardinien, berättar Kristensson.

Men den dåliga känslan försvann snabbt. Kristensson var snabbast på första sträckan och vann till slut JVM-rallyt på Sardinien med över elva (!) minuter. Det åtråvärda VM-guldet var i högsta grad inom räckhåll.

– När jag lyckats vinna Sardinien tänkte jag att ”Nu! Nu händer det saker”.

Och det hände saker. Tyvärr fel saker. Corona tog ny fart och ingen visste om det skulle bli fler tävlingar.

– Det var strul med inställda tävlingar hit och dit och hade det inte blivit en sista tävling hade jag blivit tvåa igen, precis som 2019.

Snö, is och slask

Till Kristenssons stora glädje blev det en sista, avgörande tävling. I ACI Rally Monza i Italien skulle mästerskapet avgöras.

Fem förare hade chans på JVM-titeln och förutsättningarna var allt annat än optimala. Slask, regn, is och snö gjorde tävlingen till en taktisk och mental utmaning – en utmaning som Kristensson klarade av galant.

– Det var nervöst och oroligt. Men jag kände att det här kan ändå funka. Jag var starkt mentalt och jag kände att konkurrenterna kände att jag var stark mentalt, säger Kristensson.

Konkurrenterna höll inte för trycket; en efter en gjorde avgörande misstag och körde bort sig, samtidigt som Kristensson var säkerheten själv och noterades för sex sträcksegrar.

”Helt magisk!”

Han vann tävlingen med tre minuters marginal. Och numera kan Kristensson sätta juniorvärldsmästare på visitkortet.

– Jag var den lyckligaste människan i världen, säger Kristensson när han ska försöka sätta ord på känslorna.

När du nu tittar tillbaka på säsongen, hur skulle du summera den?

– Helt magisk!

Sport

Hörnqvists dubbel avgjorde för Florida

Floridas Patric Hörnqvist jublar över sin kvittering mot Columbus.
Foto: Paul Vernon/AP/TT
Sport
Sport Florida har rivstartat årets NHL-säsong, och det mycket tack vare Patric Hörnqvist.
Tre matcher har gett tre segrar och den svenske forwarden har stått för fyra mål.

Med 4–3 borta mot Columbus fortsätter Florida att vara obesegrat i år.

Men segern satt långt inne – riktigt långt inne. Columbus gick tidigt ifrån till 2–0 innan gästerna började knappa in på ledningen.

I ett sista desperat anfall stod svensken framför mål och när det blev oreda framför Joonas Korpisalo i målet kunde Hörnqvist på tennis få in pucken.

Det återstod då tre sekunder att spela av ordinarie tid och kvitteringen till 3–3 var et faktum.

Förlängningen blev mållös och först i straffläggningens tionde omgång kunde Hörnqvist avgöra tillställningen.

– Det är alltid kul att göra viktiga mål och hjälpa laget. Det är mitt jobb, säger svensken enligt lagets Twitter.

Där noteras även att Hörnqvist är förste spelare i Florida Panthers historia att göra mål i lagets samtliga tre första matcher för säsongen.

Martin Yngve/TT

Sport

Pioli: Zlatan har bett om ursäkt

Zlatan Ibrahimovic gruffade med Romelu Lukaku.
Foto: Antonio Calanni/AP/TT
Sport
Sport Milan har åkt ur den italienska cupen och syndabock blev målskytten Zlatan Ibrahimovic, som blev utvisad. Svensken bad efter matchen sina lagkamrater om ursäkt, säger tränaren Stefano Pioli.
– Som den store mästare han är har han bett om ursäkt.

Inter besegrade Milan med 2–1 i kvartsfinalen i den italienska cupen. Men eftersnacket handlade mest om Zlatan Ibrahimovic. Den här gången för att svensken såg rött.

I slutet av första halvlek hamnade Ibrahimovic i en het ordväxling och gruffade med sin förre lagkamrat i Manchester United, Inters Romelu Lukaku. De båda stjärnorna stod panna mot panna och tuppfäktades, lagkamrater fick rycka in för att hålla isär de två och både Ibrahimovic och Lukaku varnades.

– Jag hörde inte vad de sade men de är tillräckligt gamla för att överleva det här, säger Milantränaren Stefano Pioli, till pressen efter matchen.

Hans kollega i Inter, Antonio Conte, säger sig vara nöjd med Lukakus beteende.

– Jag var glad över att se Romelu så där. "Ibra" har en vinnares elakhet och jag tror att Romelu också håller på att få fram en sådan. För oss är han viktig och om han blir arg lite då och då är jag nöjd.

Med en halvtimme kvar att spela fick Ibrahimovic ett nytt gult kort och visades ut.

– Han drogs med i sin starka önskan att hjälpa laget, säger Pioli.

– Vi fick betala ett högt pris under den halvtimmen och kunde inte få med oss ett positivt resultat.

Ibrahimovic hade gett Milan ledningen, men efter hans uttåg vände Inter på matchen genom mål på straff av just Romelu Lukaku och frispark av danske inhopparen Christian Eriksen.

Inter får i semifinal möta vinnaren mellan Juventus och Spal.

Martin Yngve/TT

Sport

Jakobsson bakom Real Madrids segermål i 95:e

Sofia Jakobsson och Real Madrid vann mot Santa Teresa. Arkivbild.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Sport
Sport
PREMIUM

Real Madrid avgjorde ligamatchen hemma mot Santa Teresa i det allra sista anfallet. Sofia Jakobssons inlägg hittade Lorena Navarro Domínguez, som nickade in 1–0 i 95:e minuten.

Tidigare hade både Lorena och Jakobsson missat fina lägen att spräcka nollan i jakten på ett segermål, enligt Real Madrids hemsida. Kosovare Asllani spelade precis som Jakobsson från start, men byttes ut i 71:a minuten.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Axofinans

Personlig ekonomi under och efter Covid-19

Axofinans.se Den rådande pandemin har slagit hårt mot Sveriges ekonomi, med fallande tillväxt och en stigande arbetslöshet. För många är Coronaviruset främst associerat med dess ekonomiska inflytande, snarare än hälsokonsekvenserna som viruset medför. Detta är fullt förståeligt, eftersom pandemin krånglat till det finansiellt för svenskar runtom landet, och det kan vara svårt att förstå sig på hur man bör gå tillväga framöver gällande den personliga ekonomin. Det är viktigt att inte ta känslomässiga beslut baserat på dagssituationen – långsiktigt tänkande är det som kommer att rädda ekonomin, både under och efter Corona-eran.

Coronakrisen har medfört ekonomiska svårigheter globalt, och Sverige är inget undantag. Det kan vara svårt att veta hur man bör agera framöver gällande ens personliga ekonomi när hela världen befinner sig i krisläge. Det viktigaste att ha i åtanke är att denna kris kommer att nå sitt slut så småningom, trots att vägen framåt ser ut att bli längre än förväntat. Man bör därför inte ta några större finansiella beslut till följd av pandemin: pengar som investerats i aktier och dylikt bör lämnas ifred, tills dess att situationen stabiliserat sig.

Utöver det är det rekommenderat att ta väl hand om den personliga finansen, eftersom situationen kan komma att förvärras inom snar framtid. En andra våg verkar mer och mer möjlig, och kan medföra en stor ekonomisk nedgång för den svenska ekonomin – som förlitar sig främst på sin export. Det här är vad man bör fundera över gällande den personliga ekonomin både under och efter den nuvarande världssituationen.

Mindre företagsägare värst drabbade

De som drabbats hårdast ekonomiskt av Covid-19 är mindre företagsägare, särskilt de som arbetar inom turismbranschen. För sådana personer kan det vara svårt att finna en balans mellan företagets ekonomi och den personliga ekonomin. Det är viktigt att hålla dessa separat, och att se till att den personliga ekonomin håller sig stabil, även i de fall då företaget ter sig fallera.

Refinansiering av lån

Att försöka beta av flera lån samtidigt under en ekonomisk kris är inte lätt. Avbetalning av samtidiga lån innebär många olika minimibelopp att betala samt vanligtvis en högre än nödvändig ränta. Med en refinansiering av ens lån kan man samla alla sina tidigare lån på en och samma plats, och därmed få möjlighet till en lägre ränta samt lägre månadsbetalningar.

Detta innebär självklart mer pengar över i slutet på varje månad och en högre nivå av ekonomisk säkerhet. En refinansiering är ett särskilt attraktivt val för den som tidigare använt sig av lån där standarden är skyhöga räntor, exempelvis sms-lån. Sådana lån kan vara svåra att betala av inom en rimlig tidsram och kan innebära framtida problem med Kronofogden om man inte är försiktig.

Börssituationen som den ser ut idag är inte permanent

Turbulensen man kunnat observera hos aktiemarknaden på senare tid kan vara ångestgivande, men det innebär inte att man bör paniksälja. Det är bäst att vänta ut pandemin innan man rör sina aktier, eftersom marknaden eventuellt kommer stabilisera sig. Precis som med det mesta i finansvärlden, är det bäst att tänka långsiktigt, eftersom man annars riskerar förlora stora summor på sina tidigare investeringar.

En buffert gör stor skillnad

Går saker och ting snett i framtiden, är det viktigt att man inte hamnar i en situation där man måste låna pengar av familj och vänner för att klara sig. Att spara till en buffert är därför essentiellt för en säker privatekonomi. Vanligtvis räcker det med tre månadslöner för de flesta nödsituationer. Om inkomsten minskar eller man plötsligt blir av med arbetet, kan en sådan buffert lätta på stressen och bidra till en mildare övergångsperiod.

Många bäckar små gör en stor å

Privatekonomin under Covid-19 bör inte utsättas för drastiska åtgärder eller panikartade ekonomiska beslut. Små, men goda, finansiella val är allt som behövs för att säkerställa en god ekonomi både under pandemin men även framöver.

Sammanfattningsvis bör man fundera över följande för privatekonomin:

– En buffert. Slår nöden till behöver man ha pengar att tillgå tills dess att krisen är över.

– Omfinansiering. Flera mindre lån innebär högre utgifter per månad och kan leda till en nödssituation om ens privatekonomi försämras.

– Lämna investeringarna ifred. Situationen kommer att stabilisera sig så småningom, men det gäller att vara tålmodig.

Sport

Newcastles kris växer – City ny serieledare

Newcastles Jonjo Shelvey illustrerar lagets tunga form.
Foto: Stu Forster/AP/TT
Sport
Sport Inte en seger sedan den 12 december. Newcastle sjunker allt djupare ner i fotbollsträsket efter ännu en förlust, 1–2 hemma mot Leeds, i Premier League.
Mycket högre upp i tabellen är Manchester City ny serieledare efter en utklassningsseger, 5–0 mot West Bromwich.
PREMIUM

Efter 2–1-segern mot just West Bromwich i början av december har Newcastle inte vunnit på elva matcher. Nio av dem har varit i Premier League, och efter tisdagens 1–2-förlust dras snaran åt kring tränaren Steve Bruce ytterligare.

– Den här ligan är krävande och under stundom grym. Jag vet inte om jag någonsin under de senaste 20 åren har upplevt en sämre svit, sade Steve Bruce till AFP efter matchen.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Ibrahimovic målskytt – och utvisad

Zlatan Ibrahimovic gruffade med Romelu Lukaku.
Foto: Antonio Calanni/AP/TT
Sport
Sport Först gjorde han mål, sedan bråkade han med Romelu Lukaku och till slut blev han utvisad.
Zlatan Ibrahimovic var i händelsernas centrum i cupderbyt mot Inter, som vände och vann efter svenskens röda kort.
PREMIUM

Kvällen på San Siro började roligt för Zlatan Ibrahimovic, som efter drygt en halvtimmes spel sköt 1–0 till Milan via bortre stolpen. Det var svenskens tredje fullträff sedan han kom tillbaka från skada tidigare i januari.

I slutet av första halvlek hamnade Ibrahimovic i en het ordväxling och gruffade med Inters Romelu Lukaku. De båda anfallsstjärnorna stod panna mot panna och tuppfäktades, lagkamrater fick rycka in för att hålla isär de två och både Ibrahimovic och Lukaku varnades.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Krislaget tog andra raka: "Har lyft oss"

HV-jubel – för andra matchen i rad. Anton Wedin (57) klappas om efter sitt 2–1-mål av Eric Martinsson.
Foto: Anders Wiklund/TT
Sport
Sport För första gången på nästan två månader har krislaget HV71 vunnit två matcher på raken.
Efter 5–4 borta mot Djurgården tog laget ett jättekliv upp på slutspelsplats.
– Grymt skönt. Vi har försökt göra en nystart och jag tycker vi har lyft oss, säger forwarden Anton Wedin som stod för ett mål och två assist.
PREMIUM

Segern i ångestmötet mot Linköping i lördags gjorde att Jönköpingslaget lämnade jumboplatsen.

Vinsten i Stockholm innebar ett hopp upp från kvalplats till tionde plats, den sista slutspelsplatsen, i den svårt haltande tabellen.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
 • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
 • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
Förhandsvisning på nästa artikel
NÄSTA ARTIKEL