Annons

Ingka Group köper stora skogsmarker i USA

Publicerad 14 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Ingka Group, som med franchiseavtal driver ett stort antal Ikea-varuhus runt om i världen, satsar på skogstillgångar för att uppfylla klimatmål. Arkivbild.
Ingka Group, som med franchiseavtal driver ett stort antal Ikea-varuhus runt om i världen, satsar på skogstillgångar för att uppfylla klimatmål. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Ingka Group, som driver ett stort antal av Ikea-varuhusen runt om i världen, har köpt stora skogstillgångar i USA. Förvärven utgör en del möbeljättens försök att bli koldioxidneutralt till 2030.

Totalt handlar det om skogstillgångar på motsvarande 10 840 tunnland (nästan 4 400 hektar) i de sydöstra delarna av delstaten Georgia, rapporterar Reuters. Skogen ska förvaltas av Ingka Investments.

Annons

Förvärven kommer sedan Ingka Group i september i fjol flaggat för att man planerade att investera motsvarande 600 miljoner euro i hållbarhetssatsningar på tolv månader.

Sedan tidigare äger Ingka Group nästan 613 000 tunnland skog i Europa och i delstaterna Georgia, South Carolina, Alabama, Texas och Oklahoma i USA.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons